Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz KeFer #72587 üzenetére

    A bankok, a pénzügyi szolgáltatók nem az MNB és nem az EKB árfolyamokkal kalkulálnak, piaci alapú minden árfolyamuk amit vásárlások finanszírozásánál használnak.
    Az elméleted lehet hogy jó, de egyszerűen nem tudod hogy egy bank milyen költséget épít be az árfolyamába és a kereslet-kínálat adatait sem ismered, ezen felül naponta többször van jegyzés, az két központi bank meg naponta csak egyet ad ki.
    Egyszerűen nem lehet egy egész nap kitartó fix %-ot megadni.
    Kár ide bekavarni a jegybanki dolgokat, nincs értelme itt pénzügyi rendszer témában agyalni, hiszen a bankkártyás banki szerződési feltételek adják az elszámolás szabályait és ott ők ilyeneket nem említenek, ráadásul ismert is.
    Viszont ahhoz hogy mi azt javasoljuk hogy ne az AliExpress-re bízza senki se a devizaváltást, ahhoz amit leírtál ahhoz semmi köze az egésznek. Te lényegében arról írtál hogy forintban hogyan kalkuláljon, hogy majd mennyi lesz neki amikor jóváírják. Én meg nem ezt.

    Lényeg akkor is az, hogy nincs értelme az AliExpress-en, ahol még a devizaváltási árfolyam sem egyforma időlegesen és összegtől függően, az alap USD devizától eltérő devizában fizetni.
    A bejegyzésem csak egy elméleti fejtegetés volt a vásárlás devizájának kiválasztása céljából. Írhatom azt is hogy téves a következtetésed, de te másról írtál és én is mást írtam.

    Az hogy majd szerinted az mennyi lesz forintban az EKB és az MNB árfolyam alapján (semmi köze a piaci árfolyamhoz) árfolyammal számolva, számomra teljesen értelmetlen dolog.
    Sokan Revolut és Wise árfolyammal fizetünk, őket aztán egyáltalán nem érdekli sem az MNB, sem az EKB árfolyama és az AliExpress-é sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák