Új hozzászólás Aktív témák

  • wollnerd

    aktív tag

    Sziasztok srácok!

    Nem túl távoli jövőre nézve (pl. karácsony) elgondolkodtam a PC-s VR-en...
    Van nekem PSVR-em és PS4Pro-m. PSVR jún. óta megvan és játszottam már sokat. (most az időhiány miatt jegelve.)
    Nos, a PC-mhez is elgondolkodtam egy VR-t. Kérdés hogy melyik éri meg. Ugye ki tudom próbálni a PSVR-t a PC-n, csak ugye TrinusPSVR az valójában nem free. csak trial-os. (Azt se tudom hogyan trial-os. session-ként korlátoz, vagy program használat időtartama alapján?) Majdnem "nesze semmi fogd meg jól".
    Van az Oculus Rift. Erre gondoltam mivel ennek árát lecsökkentették kb. 180e-re. A Vive az tudtommal még mindig 320e. :Y
    A gépigény (határosan) meglenne, a gépem: Gigabyte Z97X-Gaming 5, Intel i7 4790K 4.0 Ghz, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 970, Windows 7 Home Premium.

    Ami egy kicsit aggaszt: (azonkívül hogy nem tudom még h megérné teljes mértékben) Az OC USB port igényelhető száma. Már szinte nincs már szabad USB portom, (elől 2 szabad van, egy 3.0-as) annyi eszközöm van. Kérdés egy 3.0-asba bedugott 3.0-as usb elosztóval érne a dolog?

    A Vive ezzel szemben tényleg csak 1 db min. 2.0-ás USB portot igényel?!

    Egyelőre kipróbálom a PSVR-t PC-n, (De ugye a PSVR-rel a PC nincs head positional tracking, azaz a 6dof) megnézem hogy milyen élmény VR-ben az Elite dangerous. (Igen főleg emiatt gondoltam a VR-t, de persze van más egypár VR kompatibilis játékom is.

    De még nem tudom mennyire éri meg az OC. Mivan ha egy idő után kissé kihasználatlan marad mint a PSVR? PCmhez mennyire kellene lecsökkenteni a graf beállításokat?

    Köszi a válaszokat előre is!

    PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

Új hozzászólás Aktív témák