Új hozzászólás Aktív témák

  • bunnyhu

    senior tag

    válasz nortsen #18158 üzenetére

    Igen, ez viszont valóban egy komoly gond, bár azt gondolom csupán pénz kérdése, bármilyen optikai hiba kiküszöbölhető elég pénzzel. Hülye hasonlat, de egy normál olvasószemüveg és egy profi átmenet nélküli multifokális szemüveg pont ilyen. Ha van pénzed megfizetni kapsz frankót, ha nincs kapsz olcsót.

    VGA vagy szemkövetés: Elnézve a VGA kártyák fejlődését az elmúlt években én a szemmozgás követésre tenném a voksomat. Ami értelmes minőség az szemenként a 4K, tehát 8K-t kellene legalább 90fps-sel stabilan renderelni. Erre egy 2080ti sem képes, nem tudom mennyi kellene, tippemre legalább egy dual, ami ugye legalább 1 de inkább 2 generációs ugrás. És ahogy mostanság jönnek a kártyák az 5-6 év legalább.

    A szemmozgás követés meg létezik, egyszerűen ahogy írták csak tömeggyártani kell és olcsóbb lesz.

    Persze ez csak egy találgatás, lehet egy teljesen más megoldás lesz, és persze az is hogy a VR ismét feledésbe merül ahogy már megtette, és 10 év múlva a következő fellángolására meg már simán lesz megfelelő GPU ami kiszórja nagy felbontásban is. Vagy lézerrel a retinára vetíti a képet, esetleg jön a Mátrix és nem lesz gond a felbontás :D

    https://divecenter.hu

Új hozzászólás Aktív témák