Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz #40935168 #22137 üzenetére

    Istenem, de megagyökér ez az Intel Rapid Storage Raid vezérlőszoftver.. :W
    - 3 vinyómból egyiken vannak adatok, másik kettő töküres. (A rendszer külön SSD-n van).
    - Port 0 - üres vinyó
    - Port 1 - 98% tele vinyó
    - Port 2 - üres vinyó

    Ha őket az RST szoftverrel be akarom tenni raid5-be, felajánlja - amennyiben Port0 vagy Port2-es vinyón van adat - hogy mentse őket. A Port 1-en lévő tényleges adatokat meg nem látja, nem ajánlja fel rá a raid5 migrálás előtt, hogy tartsuk meg az adatokat és a másik két vinyót felülírhatja.

    Istenem, de kőbuta. :W De megcsináltam azt, hogy elkezdtem Port2-es vinyóra átmásolni Port1-es tartalmát, feléig jutottam a türelmem miatt. És arra bezzeg felajánlja, érzékelve, hogy van rajta adat, hogy azt tartsuk meg, vagy Port0-t, ha arra is csináltam egy bitnyi adatot, tökmindegy mit. De Port1-es majdnem tele vinyó dataira tojik..

    Áááá hagyom én ezt a szenvedést a picsbe, komolyan, ... :W

    Odaadom a 3 HDD-t direct access-be egy Virtualbox-os Debian VM-nek és mdadm-el megcsinálom. Nem gondoltam volna, hogy ezek az alaplapi megoldások ennyire de ennyire mocsok faék egyszerű kőbuta dolgok..

    Ja és amikor abort-oltam 0-ás és 2-es diszkekből egy raid1 kreálást, offline-ba lőtte a Winfos a 2-es diszket, mondván, hogy azonosító conflict van a 0-ás HDD-vel :W Omg.. mert ugye a raid1-el elkezdte tükrözni egyiket a másikra.. Na mondom oké, akkor keressünk valami kinullázást.. ja, hogy itt nincs dd .. lássuk csak lássuk csak .. áhh, HD Sentinel felület teszt.. desktruktív .. indít.. enged menni 10mp-ig ..

    .. és lám, már nincs is conflict, initialize, GPT és ollé.

    Istenverte barom MS, Intel, mindenki :W

    Linuuuux óhb*meg, I LOVE LINUX.

Új hozzászólás Aktív témák