Új hozzászólás Aktív témák

  • Flame_

    tag

    válasz bolcsodal #871 üzenetére

    Elnézést, hogy egy kábé fél éves posztra válaszolok, de gondolom nem csak én olvasgatok vissza rendesen. Gyűljön csak a tapasztalat :)

    Két X7-es görgője ment tönkre e közvetlen környezetemben. Mindkettő ugyanúgy: egyszercsak a legkisebb érintésre fel-le ugrál, képtelen egy irányba görgetni: gyakorlatilag teljesen random csúsztatja fel-le. Viszonylag rövid idő alatt jutott el ide a normális működéstől.

    Az enyém gariidőn túl hülyült meg. Szétszed, tisztít, satöbbi - ugyanaz. Kicsit megfeszegettem a fém házát az érzékelő keréknek, ettől rövid távon sokat javult, konkrétan tünetmentes lett. Vannak hülye szokások, na (pl. mindent szétszedni meg feszegetni) de bejött :) Itt nem egy optikai szenzor+fényforrás és köztük egy résekkel teli tárcsa gyártja le a jelet (mint írta valaki később), hanem valami általam nem teljesen értett, alapvetően mechanikai cucc. Hát nálam úgy tűnik el is kopott. Még kábé 3-4 alkalommal tudtam összebb nyomni az egésznek a fém házát, amivel kábé másfél hónapnyi plusz korrekt működést tudtam kiügyeskedni. Ezek után már végleg elromlott, úgyhogy visszatértem a drága kis MX-310-hez.

    Ismerős csak vett egy másikat, ott nem tudom pontosan mi volt.

    Vannak amúgy a jó öreg optomechanikai módon működő görgős megoldással is A4tech egerek? Ez a kis apróság meg kell hogy mondjam nem rengette meg a bizalmam. Ezt leszámítva kiválóan működött, ergonómiailag is bejött, és ehhez egész jó ár is társul.

Új hozzászólás Aktív témák