Még két hétig lehet jelentkezni a WorldSkills 2009 informatikai versenyre

A HTTP Alapítvány a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézettel és a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal együttműködve idén is megrendezi a WorldSkills nemzetközi szakmai verseny magyarországi válogatóversenyét 16–21 éves diákok és fiatal hálózati informatikus szakemberek számára. A „szakmák olimpiájának” is nevezett WorldSkills verseny hazai győztese képviselheti Magyarországot Calgariban az immár 39. alkalommal megrendezett nemzetközi döntőben, az „IT PC/Network Support” kategóriában. A verseny fő támogatói az idei évben a Cisco Magyarország Kft., az IT Services Hungary Kft. és a Microsoft Magyarország Kft.

A WorldSkills és a EuroSkills versenyek mára a legrangosabb nemzetközi szakmai megmérettetések közé kerültek be, s Magyarország is büszke lehet, hiszen tavaly, a Japánban rendezett WorldSkills versenyen a magyar színeket képviselő Kiss Gergely az előkelő 7. helyezést érte el az IT PC/Network Support kategóriában. A WorldSkills 2009 szakmai világversenyen több mint 50 ország legjobb fiatal szakemberei negyvennél is több szakmában mérik össze tudásukat és felkészültségüket.

A hálózati informatikát lefedő „IT PC/Network Support” kategória hazai válogatóversenye két fordulóban zajlik. Az első fordulót online bonyolítják le, azaz az interneten keresztül versenyeznek a fiatalok, tesztet töltenek ki, és különféle szimulációk felhasználásával komoly szakmai kreativitást igénylő feladatokat oldanak meg. A legjobbak jutnak az október közepén megrendezésre kerülő országos döntőbe, ahol három napon keresztül gyakorlatközpontú, komplex projekteken kell dolgozniuk. A magyarországi döntő háromnapos eseménye a világversenyeken megszokott környezetben zajlik egy vidéki felsőoktatási intézmény campusán.

Az esemény nyitott, az oda ellátogatóknak módjuk lesz közelről szemlélni a versenyzők munkáját, illetve a párhuzamosan futó programokba is bekapcsolódhatnak. A legjobbakra a verseny szponzorai által felajánlott értékes tárgyjutalmak: PDA-k, navigációs eszközök, hálózati berendezések és szoftverek várnak. A győztes nem csak az első helyezettnek járó laptopot nyeri meg, hanem a kanadai döntőt megelőzően részt vehet egy egyéves intenzív szakmai felkészítésen is.

A HTTP Alapítvány szeptember 5-ig várja a jelentkezőket a verseny honlapján.

Azóta történt

Előzmények