Alapban asztalra bootolhat a Windows 8.1 a következő frissítés után

A Windowszal foglalkozó szakblogok általában jól értesült szerzői tavaszra várják azt a frissítést, ami a 2012 őszén piacra került Windows 8 eredeti, „az érintésvezérlés az első” koncepcióját a tavaly nyáron kiadott 8.1-es nagy frissítőcsomag után még tovább puhítja, egyre több, a korábbi Windowsokban megszokott tulajdonságot és funkciót hozva vissza.

A Windows 8 esetében a leggyakoribb kritika az operációs rendszert asztali számítógépen, egérrel és billentyűzettel használva az volt, hogy alapesetben mindig az érintőképernyős eszközökre tervezett, csempés Modern felület várta indítás után a felhasználókat. A Microsoft a 8.1-es frissítésben engedett a nyomásnak, és lehetővé tette, hogy a felhasználók utólag bekapcsolhassák a közvetlenül a hagyományos asztalra való bootolást. A rendelkezésre álló információk és képernyőfotók alapján úgy tűnik, hogy a Microsoft hajlandó lenne további engedményt tenni, mert a néhány hónap múlva érkező frissítés egyes tesztverziói már mindenféle utólagos beállítás elvégzése nélkül, alapesetben is a jó öreg asztalra bootolnak a Modern felület helyett.

Forrás: WZor.net
Forrás: WZor.net

További változásokra is számítani lehet: a Modern stílusú alkalmazások tetején is megjelenhetnek a bezárásra és minimalizálásra szolgáló kapcsolók; a Start képernyőre felkerülhet egy kikapcsolásra és egy keresésre szolgáló gomb; és az asztal tálcájára is ki lehet majd tűzni Modern alkalmazásokat.

A The Verge forrásai szerint a Microsoft a fenti módosításokat használati statisztikákra alapozva lépi meg, amik azt mutatják, hogy még mindig nagyon sokat használják windowsos számítógépüket egérrel és billentyűzettel, a programokat asztali felületen futtatva.

Azóta történt

  • „A Windows 8 egy katasztrófa”

    Paul Thurrott, a világ talán legismertebb Microsoft-bloggere a közelgő Windows 8.1 Update 1 frissítés kapcsán fakadt ki, hosszan ostorozva azt a hozzáállást és stratégiát, ami a Windowst mostani helyzetébe juttatta.

  • 200 millión túl a Windows 8

    Bár az értékesítés üteme a kezdeti lendület után jelentősen lassult, a Windows 7 pedig nagyságrendekkel jobban teljesített, ez a szám nem tartalmazza a vállalatok által vásárolt mennyiségi licenceket.

Előzmények

  • Chrome OS Lightot varázsol a Windows 8-ból a Chrome

    A böngésző nemrég kiadott frissítése érdekes újítást hozott, a Modern verziót indítva ugyanis a Chrome OS-hez nagyon hasonló, teljes képernyős felületre vált.