Megmenekült a Winamp

Tavaly év végén az IT café is beszámolt arról, hogy a tulajdonos amerikai szolgáltató, az AOL bejelentette, hogy december 20-án leállítják a winamp.com weboldalt és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat, ezzel egyidejűleg a Winamp médialejátszó sem lesz tovább letölthető a hivatalos forrásból, vagyis megszűnik a fejlesztés.

Már akkor sokan felvetették, hogy a nagy múltú, az egyik legismertebb szoftveres márkanév nem fog eltűnni a süllyesztőben, lehetséges vevőként a Microsoft neve is felmerült. Nos valóban sikerült értékesíteni a Winampot, de nem a Microsoftnak: a cégek a minap közölték, hogy az AOL eladja a médialejátszót, illetve a rádiós platformot egy belga digitális rádiós vállalkozásnak, a Radionomy nevű vállalatnak. A pontos feltételek nem ismertek, de a híradások szerint a Radionomy viszonylag szerény vételárat fizet, 5 és 10 millió dollár közötti összeget adnak a Winampért, emellett az AOL 12 százalékos részesedést is kap a belga cégben. Összehasonlításképpen: az AOL 1999-ben 80 millióért szerezte meg a Winamp és a Shoutcast tulajdonosát, a Nullsoftot.

Azóta történt

Előzmények

  • Winamp: élt 16 évet

    Teljesen leállítják a legendás, ám mára már erősen megkopott hírnevű médialejátszó szoftver fejlesztését, decembertől már múzeumi darabnak számít.

  • Mit vehetne meg az Apple?

    Érdekes összeállítást készített az AllThingsD arról, hogy mi kerülhetne fel az Apple bevásárlólistájára, amennyiben a cégnek egy kis pénzszóráshoz támadna kedve.