Akar ingyen Windows 10-re frissíteni?

Még pár hónapig lehet, ezzel csatlakozhat azokhoz, akik márciusban 3,5 órán át böngésztek az Edge segítségével, és a tavalyi start óta 30 órát játszottak is a rendszeren.

Háromszázmillió eszközön fut a Windows 10 - jelentette be vállalati blogposztjábna Yusuf Mehdi, a Microsoft alelnöke. Mivel a kezdeti lelkesedés alábbhagyott és az új rendszer adaptációja egyre lassul miközben évek óta először csökkent a Windowsok aránya 90 százalék alá az internetre kötött gépek között, Redmondban most másféle rekordokra terelődött a figyelem.

Mehdi emlékeztet, hogy 2016. július 29-ig lehet csak ingyenesen frissíteni az új rendszerre, a bejegyzés szerint ezt követően csak új eszközön, vagy a Windows 10 teljes verziójának megvásárlásával lesz elérhető. Legkomolyabban tavaly nyáron nőttek a számok, augusztus végére 5,21 százalékon állt az utolsó Windows, decemberig 9,96 százalékig sikerült felkúsznia, ám idén áprilisban csak 1,14 százalékkal bővült a felhasználói bázis, a legfrissebb adatok alapján tehát 15,34 százalékot ért el.

Frissítsen, hogy frissíthessen!
Frissítsen, hogy frissíthessen! (forrás: The Guardian)

A statisztika érdekes dolog, a bejegyzés szerint az emberek többet játszanak Windows 10 rendszeren mint korábban bármikor, ez azt jelenti hogy a tavaly nyári start óta 9 milliárd órát töltöttek ezzel a tevékenységgel, ami a most bejelentett 300 millió eszköz fényében fejenként 30 órát jelent szűk egy év alatt.

A másik hatalmas szám az a 63 000 000 000 perc, amit márciusban mért a Microsoft, ennyi ideig használták az Edge böngészőt az emberek. Ez egyébként 3,5 órát jelent átlagosan.

Az évfordulós frissítésben sok újdonság érkezik majd a rendszerhez, erősíti meg Mehdi azok számára, akik eddig még nem frissítettek. Akik már megtették, nos ők nem biztos hogy őszinte mosollyal fogadják a frissítés szót, még ha az új funkciók hasznosnak is ígérkeznek.

Azóta történt

Előzmények