Hasznos új funkciókkal erősít a Voks ’14

Mostantól a konkrét szavazatszámok mellett reprezentatív adatokat is mutat az alkalmazás. A másik friss fejlesztése a voks most funkció, amely valós időben képes követni a beérkező szavazatokat. Az anonimitás megtartása mellett, akár több tízezres felhasználói csoport véleményváltozásainak azonnali mérésére és kiértékelésére is alkalmas készítői szerint. Az első bejelentkezéskor mindössze a nemet, a kort, illetve az irányítószámot kérdezi meg Abonyi Péter és Kálmánházi István alkalmazása, ezzel biztosítva az anonimitást. Illetve azzal, hogy a fejlesztők is csak a részletesen lebontott számokat kapják meg a felhőben tárolt, titkosított adatokból.

Hétfőn jelent meg a Voks ’14 2.0-ás verziója iOS rendszerekre, ezt követi majd a napokban a Windows Phone 8 változat, a legtöbbet pedig az Androidosoknak kell várni. Nem kell nagyon kétségbe esni, a jelenleg elérhető sem rossz, a napi voksban már az 1.1.2-ben is elérhetőek a részletesebb kiértékelések.

A fejlesztők igyekeznek hangsúlyozni, hogy alkalmazásuk mögött semmilyen politikai vagy gazdasági érdek nem húzódik. Egyszerűen csak találtak egy piaci rést – mondják. Magyarországon eddig nem volt hasonló kezdeményezés, pedig a telefonon történő szavaztatás egy olcsó és gyorsan feldolgozható módja az anonim közvélemény-kutatásoknak.

Előzmények