Részleges üzemkiesés a Vodafone-nál

A Vodafone kommunikációs igazgatója megerősítette az index.hu értesülését, mely szerint ma, péntek reggel kisebb üzemzavar keletkezett rendszerükben.

Suba János az újságíró érdeklődésére elmondta, hogy a kora reggel, munkakezdés előtt fellépett problémát már elhárították. A hiba körülbelül két órán keresztül, reggel háromnegyed hattól háromnegyed nyolcig állt fent, és a Vodafone 1-es számú kapcsolóközpontjáig lehetett visszavezetni, ahol elromlott egy alkatrész. Ez a központ a Tatabánya, Dunaújváros, Kecskemét és Eger által határolt területet látja el, a részleges leállás tehát érintette Budapestet is, az ország többi részét azonban nem. A meghibásodás ezen a területen sem volt általános: volt, aki tudott hívást kezdeményezni, volt, aki csak sokadik próbálkozásra, és persze akadt olyan is, aki az említett időszakban teljesen leszakadt a hálózatról. Az alkatrészprobléma a Vodafone előfizetőinek körülbelül 10-15 százalékát érintette.

Suba János szerint több napba telik, amíg a nagyon alapos vizsgálat pontosan kideríti a részleteket a meghibásodással kapcsolatban. Az adatgyűjtést azonban nehezíti, hogy az emberek többsége a probléma fennállása alatt aludt, vagy nem használta a készülékét, így viszonylag kevés a dokumentálható eset.

Azóta történt

Előzmények