Vezetőt és irányt vált a Google+

A Google megerősítette, hogy David Besbris elhagyja a keresőóriás közösségi oldalának vezetőségét, helyére pedig Bradley Horowitz kerül, aki eddig a Google termékmenedzsment egyik alelnöke volt, azelőtt pedig (2008-ig) a Yahoo csapatát erősítette. Berbis egy évet sem töltött a pozícióban, tavaly áprilisban került a Google+ élére, miután Vic Gundotra, aki a kezdetektől próbálta egyengetni a közösségi oldalt, elhagyta a vállalatot.

Bár már tavaly felbukkantak a pletykák, hogy megszűnhet a Google+, hiszen nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ez a mai napig nem történt meg. Most is csak annyi tűnik biztosnak, hogy a Fényképek és a Hangouts is kikerül a szolgáltatás alól. Nem ez lesz az első nagyobb átalakítás, emlékezhetünk például a 2010-es eseményekre, amikor a Buzz (egy igen komoly adatvédelmi bakit követően) megszűnt, az elsődleges fókuszba pedig a Google+ került.

Ahogy a fenti videón is látszik, elindult a Hangouts Chrome App, illetve február közepén a Google leállította a Gtalk nevű szolgáltatását, melyet régóta igyekeztek teljes mértékben lecserélni a Hangoutsra. Most, hogy a múlt heti Forbes interjúban Sundar Pichai elismerte, a képmegosztó és a Hangouts is önálló egységgé válik, jó alkalom nyílt a Gtalk végleges nyugdíjazására. Így is elég sok időt hagytak a felhasználóknak, a Hangouts ugyanis még 2013 májusában indult, azóta fokozatosan vezették ki a régi csevegőalkalmazást.

Előzmények

  • Android for Work – a munka legyen munka

    A Google felismerte, hogy egyre kevesebb privát terünk marad, állandóan dolgozunk, még a telefonról is. A biztonságot is növelik azzal, hogy különválasztják a magánéletet a cégestől.

  • Google, FBI, Wikileaks

    A napokban nem kis felháborodást okozott, hogy a Google ígérete ellenére sem értesítette ügyfeleit, hogy adataikat kiadták az amerikai hatóságoknak.

  • Megjelent a legújabb Google Translate app

    A héten már nagyon vártuk, mostanra kipróbáltuk. Tényleg sokat fejlődött a fordítóprogram, olyat is tud, mint a fotóról fordítás, vagy a szinkrontolmácsolás.