Vezeték nélküli net már repülőgépen is

A Boeing és az Intel befejezte azt az Intel Centrino mobil technológiára épülő kompatibilitási tesztet, amely a repülés közbeni nagy sebességű, vezeték nélküli internetes elérés bevezetéséhez szükséges. A kedvező tapasztalatoknak köszönhetően új adatforgalmi és szórakoztatási lehetőségek nyíltak meg a kereskedelmi légitársaságok, valamint magán- és kormányzati repülőgépek számára.

A Wireless Verification Program keretében az Intel együttműködik a vezeték nélküli szolgáltatásokat biztosító cégekkel annak érdekében, hogy minimális szintre csökkentsék a szolgáltatások minőségével, a lefedettséggel és az állásidővel kapcsolatos problémákat. A mai napig a program keretében már 103 szolgáltatót „vizsgáltak be”, akik világszerte több mint 70 ezer hotspotot működtetnek.



A Connexion by Boeing szolgáltatásai jelenleg 70 repülőgépen érhetőek el, amely napi több mint 100 útvonalat jelent a Lufthansa Airlines, a Scandinavian Airlines, a Japan Airlines, az ANA, a Singapore Airlines és a China Airlines járatain. Emellett az Austrian Airlines, a Korean Air, az El Al, az Asiana és Etihad is hamarosan bevezeti a nagysebességű szolgáltatásokat nagy távolságú járataikon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények