Velotrack: magyar biztonságtechnikai és sport tracking fejlesztés

Hamarosan elindul a Velotrack (valós idejű közösségi nyomkövető alkalmazás) biztonsági rendszerrel szerelt kerékpárok sorozatgyártása – jelentette be csütörtök reggeli sajtóeseményén a projekt tulajdonosa, a Hargamon Kft. és a Vodafone. A telekommunikációs szolgáltató az M2M technológiát adja az ötlethez.


[+]

A Velotrack egy olyan rendszer, amely a kerékpárba épített GPS vevővel, illetve mozgásérzékelővel gyűjti az adatokat, az M2M kártyával pedig a központba küldi az adatokat. Így a tulajdonos egy okostelefon vagy táblagép segítségével akár távolról is képes lezárni a kerékpárt és értesítést kaphat, ha illetéktelenek elmozdítják azt. A központosított statisztikák révén a virtuális lakat arról is értesíti a tulajdonost, hogy mennyire biztonságos egy-egy környék, másokkal hány esetben történt incidens az elmúlt időszakban.

A Velotracket nem csak lopásvédelemre lehet használni, az alkalmazással a tulaj statisztikákat böngészhet a megtett útjairól a különböző telemetriás adatok révén (sport tracking) és megfelelő jogosultság esetén akár családtagjai, ismerősei útvonalait vagy épp aktuális pozíciójukat is láthatja.


[+]

A beépíthető szettet 2015 elejére készítette el a Hargamon Kft., az első megrendelő pedig az osztrák Biketronic e-bike, mondta a cég üzletfejlesztési vezetője. A Velotrack indulásához (kifejlesztéséhez és piacra lépéséhez) 98 millió forintos tőkeemeléssel járult hozzá a Széchenyi Tőkealap.

Előzmények