Végre mindent tud a Windowsra írt Viber

Az eddig elérhető kliensek nem nyújtottak teljes funkcionalitást, mostantól azonban jár a végponti titkosítás és az üzenetek törlésének joga, meg még sok minden más.

A Viber elkészült a népszerű csevegőszoftver Windows 10-re írt változatával, ami végre mindent tud, amit az Android és iOS  rendszerű mobileszközökről bejelentkező felhasználók már ismerhetnek. A Microsoft is segítette az alapoktól újraírni a kódot – említi büszkén a közlemény, amiből jól látszik, hogy a redmondiak is aktív szerepet vállalnak az univerzális alkalmazások létrehozásában.

Windowsról eddig nem volt elérhető sem a nyilvános csevegés, sem a végponti titkosítás, ahogy a Kapcsolatok alkalmazás is hiányzott, ezeket az új változat már tartalmazza. Megújult a design is, illetve a mostantól minden tartalom elérhető/megvásárolható a matricaboltból, az üzenetek pedig mindkét félnél történő törlésére is lehetőséget kapnak a legújabb Windowsból csevegők az asztali, a táblagépes és a mobilkészülékeikről egyaránt.

A jelenleg 754 millió felhasználóval rendelkező Viber egy hónappal ezelőtt vezette be az alapértelmezésben már a klienseken kódolt beszélgetéseket, amivel csatlakozott a Signal és a WhatsApp által is képviselt táborba, melyben a szolgáltatók alapból biztosítják ügyfeleiknek, hogy privát üzeneteiket más ne olvashassa el.

A titkosítás fontosságával kapcsolatos általános vélekedést jórészt az egykori NSA alkalmazott, Edward Snowden szivárogtatásai alakították, az amerikai hírszerzés azóta is neheztel, mivel ahogy James Clapper fogalmaz, hét évvel pörgette fel a kereskedelmi titkosítóipart, ezzel nehezítve vagy esetenként akár el is lehetetlenítve munkájukat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Viber

Azóta történt

Előzmények