Vállalatok, blogoljatok!

A vállalati, üzleti célú blogok és a kapcsolódó új online kommunikációs eszközök elterjesztése érdekében szakmai fórumot alapított a magyar blogélet kilenc ismert képviselője. Az online marketing- és kommunikációs szakértők első lépésként gyűjtőportált indítottak a BizBlog.hu címen.

Az elmúlt néhány hónapban gombamód szaporodnak a blogok, közösségi oldalak, ismeretségi hálók, miközben a hazai vállalatok vezetői, ha foglalkoznak is ezekkel a gyorsan bővülő kommunikációs csatornákkal, gyakran nem értik, hogyan használhatják fel őket vállalati és marketingkommunikációjukban. Nekik szeretne segíteni a BizBlog Fórum.

„A BizBlog Fórum alapításának ötlete egy szakmai rendezvényen, illetve az azt követő beszélgetések során merült fel. Az szeretnénk, hogy az üzleti élet szereplői megismerjék és megértsék a Web 2.0 néven emlegetett új eszközöket és a belőlük fakadó újfajta kommunikációs lehetőségeket” – magyarázta a portál indítása mögötti motivációt Pécsi Ferenc ötletgazda, a HVG Médiabloggere.

A BizBlog Fórum alapítói Barczi Imre (blog.hu, sztahanov.hu), Berényi Konrád (Onlinemarketing.hu), Dr. Bőgel György (CEU), Dobó Mátyás (Blogter, doransky.hu), Novák Péter (Kirowski), Pécsi Ferenc (Dotkommentár, HVG Médiablog), Schneider Henrik (BME), Szántó Balázs (Noguchi Porter Novelli) és Vészi Gábor (things.done.hu). Az egyelőre meglehetősen hézagosan frissített portálon a szerzők az üzleti célú és vállalati blogolással kapcsolatos írásaikat, valamint más szakértők legérdekesebb bejegyzéseinek, cikkeinek összefoglalóját jelentetik meg; közölnek felmérési adatokat, esettanulmányokat, bemutatják a legjobb hazai és nemzetközi példákat, tapasztalatokat.

Az alapítók örömmel fogadják a később csatlakozókat, illetve kifejezetten tervezik vendégbloggerek meghívását. Tervben van, hogy a jövőben a blogokkal, podcastokkal, wikikkel, RSS-sel és a többi, gyorsan terjedő eszközökkel kapcsolatos konferenciákat, képzéseket, tréningeket is szerveznek.

Azóta történt

  • Külföldön is terjed a Sense/Net portálszoftvere

    Az Austria.com csoport szerverek helyett inkább szoftverre költött, amikor romániai és ausztriai portáljait felöltöztette.

  • Elveszettek az it-vezetők

    Az információk hiánya és az új technológiák bevezetése a legfőbb akadálya az informatika üzletágként történő irányításának.

  • A bíróságok új ruhája

    Teljesen megújult a magyar bíróságok központi oldala, amelynek célja érthetőbbé tenni a bíróságok működését.

  • A blogolók nem újságírók

    Ez derül ki egy amerikai felmérésből. A legtöbben saját életükről írnak, de népszerű a politika is.

Előzmények