Üzletág-egyesítés a HP-nál

A Hewlett-Packard a múlt hét végén jelentette be, hogy a „nyereséges növekedés felgyorsítása érdekében” összeolvasztja személyi számítógépeket és nyomtatókat forgalmazó üzletágait. Az egyesült divízió élére a képalkotási és nyomtatási részleg vezetőjét, Vyomesh Joshit nevezték ki.

Az átalakítást az elmúlt néhány negyedév vegyes eredményei kényszerítették ki. A Wall Street szerint a csupán szerény profitot hozó PC-s csoport leválasztása, esetleg otthoni és vállalati felhasználókat megcélzó részlegekre való felosztása lett volna a helyes út. Az összevonás azonban – mely után a két üzletág még mindig külön jelenti negyedéves teljesítményét – nem nyerte el minden elemző tetszését. Többen úgy látják: a lépés annak a beismerése, hogy HP számára sem kulcsfontosságú a PC a vállalati piacon való érvényesüléshez.

A csinos profitot termelő képalkotási és nyomtatási üzletághoz tartozik a nyomtatók, kiegészítők, szkennerek, projektorok és digitális fényképezőgépek forgalmazása. A PC-s divízió pedig az asztali, notebook- és kéziszámítógépekért, kisebb tárolóeszközökért és munkaállomásokért felel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények