A Ustream adja a neten a parlamenti üléseket

A cég ma jelentette be, hogy májustól a www.parlament.hu oldalon a Media Networks és a Ustream együttműködésében kialakított rendszeren keresztül látható élőben a Parlament minden ülése, majd a közvetítések utólag kereshetővé válnak.

„Előremutató, hogy az Országgyűlés a jelenleg elérhető legmodernebb internetes technológiát választotta a közvetítései lebonyolításához. A terület nem idegen számunkra; a Ustream szerzett már hasonló tapasztalatokat, sok megbízást kaptunk például a Fehér Háztól és a japán kormánytól. A Magyar Országgyűlés a világon az elsők között teszi elérhetővé üléseit élőben az interneten, és külön öröm számunkra, hogy mindez hazánkban valósul meg, ahonnan szolgáltatásunkat fejlesztjük és működtetjük” – nyilatkozta Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai igazgatója.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy cégünk szállíthatta a közvetítéshez szükséges adaptív kódoló megoldást. A kódoló a piacvezető Elemental Inc. terméke, mely a Ustream streaming szolgáltatásán keresztül a műszakilag elérhető legjobb képminőséget nyújtja az Országgyűlés valamennyi internetes nézője számára függetlenül attól, hogy a megjelenítés mobil eszközön vagy számítógépen történik-e. A szolgáltatást a Media Networks teljes átviteli láncot felölelő első szintű terméktámogatása egészíti ki. A világ első élő, internetes, 4K felbontású közvetéséhez, mely a múlt hónapban zajlott a bécsi operaházból, ugyancsak az Elemental biztosította a kódoló eszközt” – nyilatkozta Laboncz László, a Media Networks Kft. ügyvezetője.

Azóta történt

  • Újra díjakat nyert a Ustream

    A magyar startup kétszeresen is duplázott: megismételték tavalyi sikerüket, de emellett egy másik kategória első helyét is megszerezték.

Előzmények

  • A közösségi oldalakat is megadóztatná a kormány

    A bevezetendő reklámadó csak az első lépés, a javaslatot benyújtó képviselő szerint a nagy külföldi internetes cégeknek is hozzá kell járulniuk a magyar költségvetéshez.

  • Tényleg jöhet az automatikus segélyhívó

    Bejött a papírforma, a képviselők is támogatják a 112-t magától tárcsázó eszközök bevezetését és kötelezővé tételét.

  • Megalakul a magyar NSA-bizottság

    A megfigyelési botrány hatásai hazánkat is elérték: országgyűlési vizsgálóbizottság jár utána, hogy milyen mértékben sérülhettek nemzeti érdekeink.