Újabb hazai it-cég készül a tőzsdére

Holnap mutatkozik be a Tőzsdeképes Cégek Klubjában a BÉT-re készülő TvNetWork Telekommunikációs Rt. – értesült a Napi Gazdaság. A 2000-ben alakult cég olcsó széles sávú internetszolgáltatást nyújt öt megyében, valamint Budapesten. Ahol lehetséges, ott saját, panelházakra kifejlesztett hálózatán keresztül, ahol nem, a kábeltévés hálózaton keresztül biztosítja a hozzáférést a társaság. (A cég kábeltévé-szolgáltatóként is működik, valamivel kevesebb mint 10 ezer előfizetőt lát el.)

A TvNetWork honlapján található információk szerint a cég árai és újszerű szolgáltatásai komoly sikert arattak, ezért a társaság, több lépésben, az eredetileg 30 milliós alaptőke megemelésére kényszerült. A TvNetWork jegyzett tőkéje jelenleg 350 millió forint, az utolsó emelésre ráadásul már a névérték 300 százalékán került sor, formailag tehát minden adott a tőzsdei megjelenéshez.

Amennyiben hosszú távon szeretne versenyben maradni a régió piacaival, a BÉT-nek igencsak szüksége van hasonló, a tőzsde felé kacsingató cégekre. A pesti parkettra tavaly mindössze egy társaság – a Freesoft – érkezett, miközben onnan több cég is távozott. Idén már elvileg több társaság tőzsdére jövetele is elképzelhető – az új BÉT-tulajdonosokkal összefüggésben például felmerült néhány osztrák bank bejövetele, a magyar cégek közül azonban eddig csak a Budapest Airport neve került szóba.

Azóta történt