Weboldallal segíti az NFM a pályázókat

A közvetlen uniós forrásokra pályázni kívánók számára indított honlapot a Magyar Fejlesztési Központ. Az induláskor 66 nyitott pályázatot még idén további hatvan-hetven követi majd abból az éves szinten több mint ötszáz meghirdetettből, melyek a 2014-2020 közötti ciklusban 130 milliárd euró összértéket képviselnek.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, Kiss Antal arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a pályázatokmagyarul.eu az Európai Unióban elsőként jött létre, célja pedig a mindenki számára elérhető, felhasználóbarát felület biztosítása naprakész tájékoztatással.

A Magyar Fejlesztési Központ a fentivel együtt elindította a nyerőmagyarok.eu oldalt is, ahol képekkel illusztrálva mutatják be a megvalósult pályázatok történetét, segítséget és ötleteket adva a jövő pályázóinak.

Magyarországnak katalizátor szerepet szánnak a Duna régió társadalmi és gazdasági kohéziójának kialakításában. A megszólalók fontosnak tartották kiemelni, hogy az életre hívott oldalak a magyar pályázókat országhatáron innen és túl egyaránt segítik majd. A határon átnyúló projektek az Európában élő teljes magyar nemzeti közösség további fejlődését szolgálhatják. Hazai együttműködésre van szükség Szlovákiával, Romániával és Horvátországgal Szerbia és Ukrajna felzárkózását segítendő.

Azóta történt

Előzmények