Új szolgáltatás az egyedi arcképpel rendelkezők számára

Ahogy azt a fórum közössége bizonyára jól tudja, tavaly nyáron kénytelenek voltunk három évre növelni az egyedi arcképek cseréjének legkorábbi időpontját. Ezt akkor azzal indokoltuk, hogy a minőségből nem szeretnénk visszavenni, a félmillió felhasználó viszont olyan kérés-cunamit generál, amit a korábbi gyakorlat szerint nem feltétlenül tudunk megfelelően kiszolgálni.

Volt egy másik ok is a háttérben, amit akkor és ott Kalandor nem fejthetett ki. Minél többször jelennek meg ugyanis az arcképek, annál többen látják ezeket. Ez viszont értelemszerűen azzal is jár, hogy az avatarok „kopnak”. Ez a probléma főleg azokat érinti, akik aktívan írnak is a fórumba, vagy tartalmat gyártanak.

Az eredeti arckép teljes pompájában
Az eredeti arckép teljes pompájában [+]

A gyári arcképeket rendszeresen tisztítják, színezik újra az arcképgyárosok, az egyre tetemesebb méretűre duzzadó egyedi arcképmennyiséggel azonban nem bírnak. A tartalomgyárosokat érinti leginkább a probléma, hiszen minden egyes hír, teszt, vagy elemzés során több száz, vagy akár több ezer kattintással számolhatnak.

Rengeteg kattintás után pedig így néz ki
Rengeteg kattintás után pedig így néz ki [+]

A Prohardver Kft. éppen ezért azt a döntést hozta, hogy egy új, remélhetőleg mindenki számára elfogadható megoldást vezet be: az egyedi arcképpel rendelkezők számára háromévente egyszer ingyenesen tisztítja minden fórumozó arcképét, azok pedig, akik nem tudnak addig várni, eseti 500 forintos díjért kérhetik profilképük polírozását. Balog Márton lapigazgató kérdésünkre elmondta, „nem volt könnyű döntés, de az olvasók elégedettsége és a fórum tisztaságának megőrzése kiemelten fontos számunkra, így ezt a kompromisszumot meg kellett hoznunk”. Hozzátette, hogy a gyári arcképek továbbra is havi rendszerességgel, díjmentesen kerülnek megtisztításra.

Az április elsejével induló új szolgáltatás reményeink szerint megoldást jelent majd a fakuló arcképek problémájára, és továbbra is képesek leszünk majd a lehető legjobb színvonalon kiszolgálni a fórumozók igényeit. A szaturáció elvesztésével kapcsolatban egy független elemzőcéget is felkértünk akik megállapították, hogy hozzászólásonként 0,005 százalékkal, hírenként pedig átlagosan 0,1 százalékkal szürkülnek az arcképek. Hamarosan elkészül a deszaturáció-kalkulátorunk is, amivel bárki kiszámolhatja, mikor esedékes a következő polírozás. Megértéseteket és együttműködéseteket előre is köszönjük!