Új hozzáférés-védelmi megoldások a magyar piacon

A Mirage Networks és a filter:max tegnap egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az amerikai cég hálózatihozzáférés-védelmi (Network Access Control, NAC) megoldásait hazánkban a filter:max-on keresztül értékesíti. A bejelentett együttműködés keretében a filter:max feladata a márka hazai népszerűsítése, az értékesítések felfuttatása, a technikai támogatás és az értékesítési csatorna kiépítése.

A Mirage-eszközök jó néhány egyedi tulajdonsággal rendelkeznek. Használatukhoz nem szükséges szoftverek telepítése („agentless” technológia), így bármilyen operációs rendszert futtató eszköz menedzselésére alkalmasak, ide értve az IP-telefonokat, hálózati nyomtatókat és más, nehezen kezelhető eszközöket is. Az eszközök out-of-band módon működnek, tehát nem épülnek be az adatforgalomba, így nem jelentenek újabb biztonsági kockázatot, nem lassítják az adatforgalmat és nem igénylik a hálózati topológia átalakítását. Teljes ciklusú védelmet nyújtanak, azaz az eszközöket a hálózatra csatlakozásuk előtt és után is ellenőrzik, így az üzemelés közben fellépő új sérülékenységeket is kiszűrik. Szignatúra nélküli, viselkedéselemzésen alapuló technológiájuk segítségével a nulladik napi támadások ellen is védelmet nyújtanak.

A Mirage Networks eszközeivel már 50-100 felhasználós hálózatok is védhetőek, de akár több tízezer végpontot számláló hálózatok több tucat Mirage-eszköze kezelhető egyetlen konzolról. A felhasználók közérthető üzeneteket kapnak arról, ha az eszköz valamiért korlátozza hálózati hozzáférésüket, így a helpdeskköltségek csökkennek. A jelentéskészítő modul segítségével pedig akár azonnal, akár időszakosan részletes jelentések készíthetőek.

Peter Ruijters, a Mirage Networks európai alelnöke ma az ITBN konferencián is bemutatja a céget és a termékeket.

Azóta történt

Előzmények