Tovább karcsúsít az Intel

Az Intel augusztus elején jelentette be, hogy eladja a média- és jelfeldolgozó üzletágát a kommunikációs eszközöket gyártó, kanadai Eicon Networksnek, amely az ügylettől piaci pozíciójának jelentős erősödését várja. A lépés része az Intel által áprilisban elindított működési racionalizációnak, mely a kommunikációs és alkalmazásprocesszorokat gyártó részleg értékesítésével és vezetői leépítésekkel indult. A tranzakció – melynek pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra – várhatóan szeptember elején-közepén fejeződik be.

A most eladásra kerülő divízió magába foglalja a Dialogic 1999-es – 777 millió dollár értékű – felvásárlásával az Intel által megszerzett teljes termékpalettát, valamint a CPU-alapú jelfeldolgozó (host media processing) szoftvereket és a HMP-re kihegyezett blade szervereket. Az ügylet részeként az Intel összes SS7-, PBX- és gateway-megoldása is az Eiconhoz kerül.

A kanadai vállalat a felvásárlás révén még fejlettebb vállalati és távközlési szolgáltatói megoldásokat tud majd kínálni mind korábbi saját, mind új, eleddig inteles vevőinek. Az Intel média- és jelfeldolgozó üzletága jelenleg körülbelül 600 alkalmazottat foglalkoztat. A dolgozók többségét az Eicon várhatóan átveszi.

Azóta történt

Előzmények