Újabb nagy játékfejlesztő kezd leépítésekbe

Többek között a League of Legendsről lehet ismerős a Tencent alá tartozó Riot Games, amely most elküldi a dolgozói 11 százalékát.

A Tencent alá tartozó Riot Games is résztvevője a nagy leépítési trendnek. A fejlesztő 530 dolgozót küld el, a globális munkaerő 11 százalékát.

Mindezt a vezérigazgató, Dylan Jadeja levelében tudatták a dolgozókkal. A Los Angeles-központú fejlesztő, amely többek között a League of Legends kapcsán lehet ismerős, alapvetően a fő fejlesztőcsapatokon kívül hajt végre nagy leépítéseket.

A szakértők szerint a digitális játékok kiadói küszködnek a további növekedéssel, ugyanis a közönségük vagy nem vesz drága játékokat a jelenlegi gazdasági környezetben vagy beéri sokkal kevesebbel. Az EA tavaly emiatt a dolgozók 6 százalékát küldte el, továbbá irodákat is bezárt.

Jadeja szerint a Riot Games ma egy olyan cég, amelynek nincs kellően egyértelmű célja, egyszerűen túl sok projektjük fut, jelentős befektetésekkel, amelyek nem fizetődnek ki. A költségeik olyan pontra jutottak, amely állítása szerint nem fenntartható. A változtatásokkal ezen igyekeznek módosítani, és az olyan címekre koncentrálna, mint a League of Legends, a Valorant, a Teamfight Tactics vagy a Wild Rift. A Riot Forge alatt nem készül több új játék.

Azóta történt

Előzmények