Szembeszállt a DT-vel a T-Online igazgatósága

A T-Online igazgatósága úgy érzi, a Deutsche Telekom által a társaság részvényeiért ajánlott 8,99 euró nem áll összhangban a cég valós értékével, a vezetőség tagjai ezért azt ajánlják a kisrészvényeseknek, hogy egyelőre tartsák meg a papírjaikat, és ők is így cselekszenek.

A Deutsche Telekom egy hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy semmi nem indokolja már a cég internetes szárnyának az anyavállalattól független működését, így a T-Online-t visszaintegrálja a cégstruktúrába. A DT azonban ez előtt kizárólagos tulajdonossá szeretne válni az internetes társaságban, ezért nyilvános vételi ajánlatot tett a T-Online közkézen forgó 26 százaléknyi részvényére. A távközlési óriás azonban egyáltalán nem volt gáláns, a négy éve 27 euróért piacra dobott részvényekért mindössze 8,99 eurót ajánlott, ráadásul figyelmeztette a kisrészvényeseket, hogy aki nem fogadja el ezt az összeget, az összeolvadás során sokkal rosszabbul jár majd. Ekkor ugyanis valamennyi T-Online-részvényt Deutsche Telekom-részvényre cserélnek majd, az átváltási arányt pedig független szakértők határozzák meg.

A T-Online igazgatósága azonban nem ért egyet a DT érvelésével. Tegnap kiadott közleményük szerint az internetes cég értéke minden nemzetközileg elismert értékelési mód szerint meghaladja a DT által ajánlott 8,99 eurós értéket, ezért azt ajánlja a kisrészvényeseknek, hogy várjanak a papírjaik felajánlásával. Szerencséjükre ezt különösebb kockázat nélkül megtehetik, a szakértői véleményeket ugyanis január közepére, a DT-ajánlat lejárta előttre ígérik. A piac is hasonló véleményen lehet, a T-Online-papírok ugyanis az ajánlati ár fölött, 9,63 eurón cseréltek gazdát pénteken.

Azóta történt

Előzmények