A cseh piacon terjeszkedik a Synergon

A Synergon-csoport 99%-os tulajdonában lévő cseh Infinity kötelező vételi ajánlatot tett az ugyancsak cseh IT Systems a.s. társaságra – jelentette be ma a Synergon. A felvásárolt cég informatikai megoldásokat szállít és azokhoz biztosít szolgáltatásokat, szoftveralkalmazások implementálásával foglalkozik, szolgáltatási területei az Oracle, valamint a Microsoft Dynamics AX kapacitások. Az IT Systems legnagyobb vevője az O2 Telefonica mobilszolgáltató.

A Synergon közleménye szerint a felvásárlással az Infinity újabb piaci lehetőségekhez jut és növeli potenciális ügyfélkörét. Az ügyletet a cég részben saját forrásból, részben banki tőke bevonásával finanszírozza, a vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.

„Az Infinity menedzsmentjével többször áttekintettük a cseh piaci lehetőségeket és arra a következtetésre jutottunk, hogy a társaság számára nagyságrendi növekedést csak akvizícióval lehet elképzelni. A cseh piacon olyan akvizíciós célpontot tartottunk előnyösnek, ahol az Infinity a Csehországon belüli területi lefedettségét tovább tudja növelni, valamint azon kompetenciáink bővítése lehetséges, melynek során a jelentős fizetőképes kereslettel bíró, nemzetközi tőkeerős ügyfeleknél érhetünk el eredményeket” – mondta Dr. Jeszenszky Zoltán, a Synergon igazgatótanácsának elnöke

Az Infinity a tavalyi évet 2,8 milliárd forint árbevétellel és 129,8 millió forint adózás utáni eredménnyel zárta. A vállalat reményei szerint az utóbbi mutató a felvásárlást követően jelentősen növekedni fog.

Azóta történt

Előzmények