Mínuszban a Synergon

Ma tette közzé első negyedéves jelentését a Synergon Csoport. Az informatikai   vállalat eredményét látványosan rontotta, hogy az időszakban két jelentős szerződéstől álltak el állami megrendelők.

Ennek ellenére a márciussal zárult trimeszterben az árbevétel több mint 8 százalékkal, 4,152 milliárd forintra nőtt. Az üzemi eredmény az egy évvel korábbi 78,2 millió forint nyereség után 324,1 milliós mínuszba fordult, míg a nettó veszteség 346,4 millió forintra rúgott. 2010 első negyedévében az adózás utáni profit 44,4 millió forint volt.

Az eredményre negatívan hatott a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság ERIR II. bevetési rendszerének megvalósítását célzó szerződés felmondása, illetve a Vidékfejlesztési Minisztériummal kötött, Microsoft-licencek használatára vonatkozó megállapodás érvénytelenítése. Az EBITDA e veszteségeknek köszönhetően 160 millió forintos mínuszba került. E tételek nélkül az EBITDA 176 millió forintos nyereség lett volna.

Dr. Jeszenszky Zoltán, a Synergon Informatika Nyrt. igazgatótanácsának elnöke a jelentés kapcsán elmondta: „Kiugróan jó teljesítményt az idei év első három hónapjában sem tudott nyújtani a Synergon, a piaci fellendülés csak nagyon nehezen indult el. A megváltozott piaci működések következtében a társaság igazgatótanácsa javaslatára készült egy átfogó, a Synergon működését és struktúraváltását, valamint a 2011. évi stratégiáját meghatározó terv, amit várhatóan az idei év második negyedévében sikerül elindítani. A változás a Synergon Csoport életét hosszú távon nagyban befolyásolhatja, mivel az új stratégia része, hogy a társaságot a megújuló piaci igényekhez alakítsuk, azaz egy rugalmas, gyorsan reagáló, kereskedelem- és nyereségorientált céget építsünk”

A vállalatcsoport május elején átszervezte a felső vezetését. Többek között leköszönt a társaság vezérigazgatói posztjáról és lemondott igazgatótanácsi tagságáról Litauszki Róbert, azóta a vezérigazgatói teendőket az igazgatótanácsa gyakorolja. Távozott a Synergon Rendszerintegrátor Kft. ügyvezető igazgatója, Vida Szabolcs is, akit e pozícióban Pap Dávid váltott. Lazarovits Márk szintén megvált a kft. ügyvezetői megbízatásától, és azóta a Synergon Informatika Nyrt. igazgatótanácsi tagságának fenntartása mellett kiemelt vendor- és ügyfélkapcsolati vezetői feladatkört lát el.

Azóta történt

Előzmények