Sun-hardveren tárolja műsorait az RTL Klub

Az RTL Klub a Sun Microsystems rendszereit vezette be saját gyártású és egyéb műsorai archiválására. Az új archívum alapja a StreamLine SL8500 moduláris szalagkönyvtár – amely a Sun/StorageTek nagyvállalati tárolóeszközeinek vezető megoldása –, melyet három T10000 meghajtó szolgál ki; ilyen egységeket Magyarországon elsőként itt telepítettek.

Az új technológia bevezetésére a régi rendszer telítettsége miatt volt szükség – közölte a Sun hazai leányvállalata. Az eddig használt L700 típusú tárolórendszer elérte kapacitásának maximumát, megtelt. Ebben 9940B meghajtók és szalagok voltak, amelyek adatai a migrálás után az új könyvtárban T10000 formátumban 135 TB adatnak felelnek meg. „A Sun Microsystems számára megtiszteltetés, hogy a sikeres kereskedelmi televízió ilyen fontos rendszerének szállítója lehet. Külön öröm számunkra, hogy olyan eszköz, az SL8500 szalagkönyvtár, a konfiguráció lelke, amelynek gyártása Magyarországon zajlik” – emelte ki Zsemlye Tamás, a Sun storage-üzletágának hazai vezetője.

A most bevezetett konfigurációban a SL8500 moduláris szalagkönyvtár 1448 kazettát tud kezelni, ami kazettánként 500 GB-tal számolva 724 TB kapacitást jelent. A kazettakapacitás a későbbiekben akár 10 000 slotig bővíthető egy könyvtáron belül, de lehetőség van akár több könyvtár összefűzésére is. Az archiváló rendszert a Front Porch Digital által fejlesztett DIVArchive szoftver vezérli.

Azóta történt

Előzmények