Sun: SSD-t a szerverekbe!

A Sun ezentúl flashmemória-alapú SSD (Solid State Disk) meghajtókkal is kínálja x64-es és többszálas CMT-szervereit, illetve pengekiszolgálóit. Ezek közül jó néhány a vállalat Try and Buy programja keretében 60 napos ingyenes kipróbálási lehetőséggel is elérhető.

A Sun az SSD-k vállalati rendszerekbe integrálását szoftveres támogatással, kiváló minőségű komponensekkel és rendszertervezési szaktudásával segíti. A cég közleménye szerint a flashalapú háttértárak előnye a tányéros merevlemezekkel szemben a 65 százalékkal rövidebb adatelérési idő és a jelentősen alacsonyabb fogyasztás.

A vállalati flashtárolók piaca 2009-ben várhatóan jelentősen bővül, hiszen a technológia jobb méretgazdaságosságával hatékonyabban követhetők a felhasználók igényei a tárolandó adatmennyiség gyors növekedése esetén. A tavalyi év végén a Sun a nagy gyártók közül elsőként jelentett be átfogó flashtároló-fejlesztési stratégiát, és a népszerű Sun Storage 7000 tárolórendszereibe már SSD-meghajtókat is épített be. Most szervereiben is kiváltotta a merevlemezeket, és nemsokára nagy teljesítményű, energiatakarékos tárolótömbcsaládot dob piacra az új típusú háttértárakra alapozva.

Az Open Storage fejlesztői közösségnek újabb lendületet adhat, hogy a cég közzétette nyílt specifikációját az Open Flash modulhoz, amely ipari szabványként szolgálhat a flashtechnológián alapuló további fejlesztésekhez.

Azóta történt

Előzmények