Korlátlan ingyenes zenehallgatással indul a Spotify Magyarországon

A hivatalosan bejelentett dátum szerin december 12-én, csütörtök délben sokak vágyak válik valóra: elindul Magyarországon is a nyugaton roppant népszerű Spotify zeneszolgáltatás. A magyar indulással párhuzamosan a világ többi országában is átalakítják a kínálatukat, így nálunk azonnal az új előfizetések lesznek elérhetők.

Egy ingyenes és egy fizetős csomag lesz:

  • az ingyenes csomaggal számítógépről és tabletről korlátlan ideig lehet a keresett zenét hallgatni, de ekkor reklámtartalmak is megjelennek. A szolgáltatás mobilos alkalmazásában nem lehet konkrét számot elindítani, csak egy lejátszási listát az előadótól
  • a fizetős változat havi 4,99 euróba (kb. 1510 forintba) kerül. Ezzel mobilról is pont a kiválasztott szám szól majd, és nem lesznek benne reklámok sem

Habár tegnap, amikor kiderült, hogy jön a Spotify, több oldalon is megjelent, hogy Magyarországon féléves próbaidő után az ingyenes csomaghoz csak heti két és fél órányi zenehallgatás jár majd. Az index.hu azonban azt tudta meg a cégtől, hogy ez tévedés, és valószínűleg az kavarta meg az újságírókat, hogy eddig valóban így működött az ingyenes csomag néhány európai országban, de Magyarországon már úgy indulnak, hogy korlátlan lesz az ingyenes zenehallgatás.

A honlapon is euróban lesz kiírva az ár, fizetni is euróban kell. Nem fordítják le a felhasználói felületet sem.

Magyarországon kívül további húsz országban indulnak el holnap, ezeknek a többsége Dél-Amerikában van. A környékről Csehország, Szlovákia és Bulgária szerepel a listán.

Előzmények