Sony Ericsson: bővítőkártya Wi-Fi alapú és mobil adatátvitelhez

A Sony Ericsson bemutatta új PCMCIA formátumú bővítőkártyáját, a GC89-et, amelynek segítségével mind mobiltávközlési, mind helyi vezeték nélküli hálózatokon bonyolítható adatátvitel, miközben az eszköz több frekvenciasáv és technológia használatára képes.

Wireless LAN-ok esetében a 2,4 GHz-es hullámsávot használó IEEE 802.11b és g szabványt támogatja, vagyis legfeljebb bruttó 54 Mbit/s adatátviteli sebességet biztosít. Képes forgalmazni a 850, 900, 1800 és 1900 MHz-es GSM-frekvenciákon, a mobil adatátviteli technológiák közül pedig a GPRS, CSD és a harmadik generációs EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) specifikációkkal kompatibilis. Utóbbi esetben a 10-es osztályba esik, vagyis akár 447 kbit/s sebesség is elérhető vele. A fejlett webes alkalmazások mellett az eszköz módot ad rövid szöveges üzenetek (SMS) küldésére és fogadására is.

A Sony Ericsson az idei utolsó negyedévben kezdi a termék szállítását az operátorok számára, kereskedelmi forgalmazásának beindulása pedig 2005 első negyedévére várható. Árát csak később fogja közölni a gyártó.

Azóta történt

Előzmények