Sokan kipróbálják az Internet Explorer 9-et

Az Internet Explorer 9 egy hónapja kiadott technikai előzetesét eddig mintegy 700 ezer alkalommal töltötték le – írja bennfentes forrásokra hivatkozva a ZDNet Microsofttal foglalkozó szakbloggere. Ez többszöröse a rivális böngészők tesztváltozatai esetében jellemző letöltésszámoknak.

„Fantasztikus a fogadtatása. A Platform Preview minden letöltésére tíz oldalletöltés jut a [kiadás képességeit bemutató] Test Drive szájton. És bár az előzetes csak angol nyelvű változatban érhető el, világszerte sokan töltik le” – mondta a böngésző fejlesztését iránytó Microsoft-vezető, Dean Hachamovitch anélkül, hogy számokat említett volna. A legtöbb letöltést a következő országokból indították: Egyesült Államok, Brazília, India, Egyesült Királyság, Németország és Oroszország. A tesztoldalon a legtöbben a benchmarkokat próbálják ki, kevesebben érdeklődnek a grafikára kihegyezett és a HTML5-demók iránt. A legtöbb hibajelzés az SVG-vel, a kompatibilitással és a CSS-sel volt kapcsolatos – tette hozzá.

A vállalat azt ígérte, hogy a webfejlesztőknek és kísérletező kedvű felhasználóknak szánt előzetest nagyjából nyolchetente, egészen a béta-verzió kiadásáig frissíteni fogja. Hachamovitch szerint ezt az ütemtervet tartani is fogják, a következő preview május közepén várható. Bár többen kérték, a Microsoft nem fog kiadni nightly buildeket – mondta.

A Microsoft-vezető azt most sem árulta el, hogy mikorra várható a végleges Internet Explorer 9 megjelenése.

Azóta történt

Előzmények