Sok újdonsággal ment a CeBIT-re a Microsoft

Tegnap ismét megnyitotta kapuit a CeBIT, az IT-iparág legnagyobb közép-európai szakmai kiállítása. A hat napos rendezvény során a Microsoft három standot is felállított termékeinek bemutatásához, ahol összesen 11 bejelentésre készülnek a következő napokban, melyek során több új terméket és technológiai fejlesztést mutatnak be.

A Microsoft a CeBIT-en ismerteti online együttműködést elősegítő új megoldását, az Office Live Collaboration Platform-ot, amely a vállalaton belüli, és a különböző vállalatok közötti valós idejű együttműködést támogató szervereket és kliens oldali termékeket foglalja magában. Bejelentésre kerülnek továbbá az új, valós idejű kommunikációt lehetővé tévő eszközök: az Office Live Meeting és az Office Live Communications Server 2005. Találkozhatnak az érdeklődők az Istanbul kódnéven ismert Universal Instant Messaging Client, azonnali üzenetkezelést lehetővé tévő ügyfélprogram béta verziójával is.

A CeBIT nyitónapján tartott sajtótájékoztatóján a szoftvervállalat bejelentette, hogy a Windows XP Media Center Edition alapú PC-k idén további 20 ország felhasználói számára válnak elérhetővé. Ennek révén 2005 végére a Windows XP Media Center Edition már több mint 30 országban és 17 nyelven lesz kapható.

Azóta történt

Előzmények