Palira veszik a netes Don Juanokat és Donna Juanákat?

Az orosz számítástechnikai innováció – állítólag – újabb lépést tett előre, most egy csevegő robotot indítanak, melyet kiválóan fel lehet használni illegális célokra.

Az ausztrál PC Tools biztonságtechnikai cég hívta fel a figyelmet a napokban a CyberLover.ru oldalán található chat botra, amely a hirdetése szerint olyan szimulációt kínál, amellyel meg lehet szerezni lányok elérhetőségét; az ajánló szövege szerint a felvitt profil nevében a program egyszerre akár 10 lánnyal is képes sikamlós beszélgetéséket folytatni. A PC Tools szerint ez az eszköz kiválóan alkalmas személyes adatok megszerzésére, melyeket azután különféle célokra fel lehet használni.

A csak oroszok számára elérhető, „virtuális szexet szimuláló” program a honlap tájékoztatása szerint február 15-én indul el hivatalosan, s az ajánló szerint eddig még egyetlen lány sem jött rá, hogy géppel beszélget, s a férfi felhasználóknak lányok képeit és telefonszámait ígérik. Szergej Sevcsenkó (Sergei Shevchenko) a PC Tools vezető elemzője szerint a program mintha arra lenne kitalálva, hogy adatlopásra használják, roppant átgondolt és hihető dialógusokat képes produkálni, s minden olyan tevékenységet elvégez, amelyet egy valódi ember is netezés közben: figyeli a böngészőt, felismeri az adatokat, elvégezhet kattintásokat, üzeneteket, url-címeket és képeket tud letölteni – akárcsak egy valódi felhasználó, képes az adataival könnyedén bánó valódi személy profiljának összeállítására.

A CyberLover tagad minden vádat, azt állítják, az adatokat a felhasználók önként adják meg, s ezek kiadása nem a cég, hanem felhasználók felelőssége.

cyberlover
Nagyításhoz klikk! a képre!

Azóta történt

Előzmények