Magyar szakember az SAP új régiós vezetője

Az SAP ma két fontos bejelentést is tett. Az egyik szerint a cég mind közelebb kerül a Business Objects felvásárlásának véglegesítéséhez, amelynek eredményeképpen a technológiai iparág vezető márkái egyesülnek. Annak jeleként, hogy a cégek integrációja sikeresen halad, az SAP és a Business Objects már be is számolt az első közös termékekről.

2008. január 15-én az SAP France S.A., az SAP AG, és a Business Objects S.A. együttesen bejelentették, hogy az SAP France sikeres készpénzes ajánlatot tett a Business Objects értékpapírjaira. A Franciaországban 2008. január 10-én, az Egyesült Államokban 2008. január 16-án lezárult ajánlat eredményeképpen az SAP France rendelkezik majd a Business Objects részvénytőkéjének 87,18 százalékával és a teljes szavazati joggal.

E hírrel párhuzamosan jelentette be a SAP, hogy Veres Zsoltot nevezték ki az újonnan létrehozott, EMEA-régióbeli (Európa, Közép-Kelet és Afrika) Business Objects kis-és középvállalkozásokért felelős értékesítési igazgatójának. Az új pozíciót azért hozták létre, hogy az SAP és a Business Objects szinergiáját biztosítsa a kis- és középvállalkozások többcsatornás megcélzásával.

Veres Zsolt február 1-jétől a Business Objects kis- és középvállalati értékesítési és go-to market tevékenységét irányítja, s új pozíciójában Torsten Svenssonnak, az SAP EMEA kkv-kért felelős régiós alelnökének tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Veres Zsolt az elmúlt két évben a visegrádi országokat tömörítő közép-európai térség kis- és középvállalatokért felelős kereskedelmi igazgatójaként kulcsszerepet töltött be a közép-európai menedzsmentben, ez idő alatt megalapozta a kkv-értékesítési stratégiát ezekben országokban. Az új vezető mindezeket megelőzően három évig az SAP Hungary Kft. értékesítési igazgatójaként dolgozott, korábban pedig több mint tíz éven keresztül az IBM magyarországi és külföldi szervezeteiben tett szert értékesítési és vezetői tapasztalatokra.

Az SAP AG ezzel egyidőben kinevezte Petr Skorepát az SAP közép-európai térségének kkv-kért felelős kereskedelmi igazgatójának.

Azóta történt

Előzmények