SAP-központ létesült a BMF-en

Újabb informatikai vállalatot vont be a képzésbe a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara: ezúttal a vállalatirányítási rendszereket fejlesztő SAP magyarországi leányvállalatával kötött megállapodást az intézmény. Ennek részeként a karon SAP Kompetencia-központ létesü, az SAP szoftverek oktatása beépül a tananyagba és az SAP Hungary Kft. segítséget nyújt az oktatók képzésében.

Dr. Sima Dezső főigazgató a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a trendeknek megfelelően a kar oktatásában egyre nagyobb teret kap az alkalmazásmenedzsment és alkalmazásszolgáltatás elméletének és gyakorlatának korszerű oktatása. Ezért a kar a tervezett mérnök-informatikus mesterképzésében 2006 őszén Alkalmazásmenedzsment MSc szakirány létesítésére készül, de már ez előtt is elindítja a bevezető kurzusokat az alapképzés keretében. Az SAP Kompetencia-központ célja, hogy az üzleti folyamatokon alapuló vállalatierőforrás-tervezés területén piacvezető SAP-termékek – a mySAP Business Suite, illetve a kis- és középvállalkozások számára előrecsomagolt SAP Business One – felhasználásával tegye lehetővé a hallgatók számára az elméleti ismeretek gyakorlatban történő alkalmazását.

A főigazgató szándéka – amint azt több alkalommal hangsúlyozta – minél több meghatározó piaci szereplőt bevonni az oktatás támogatásába. Az SAP mellett a kar aktív támogatói között megtalálható a Cisco, a HP, az IBM, az Intel, a Microsoft, a Nokia, a Novell, az Oracle és a Symantec is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

  • Az Oracle kezében a Siebel

    A CRM-piacon erősít a szoftvervállalat, amely örömmel okozna fejfájást a vállalati piacot uraló SAP vezetőinek.

  • Nyomul az SAP a kicsiknél is

    Tovább erősíti jelenlétét a hazai kis- és középvállalati piacon a szoftvergyártó, a mySAP All-in-One partnermegoldások száma már megközelíti a hatszázat.

  • Itanium a BorsodChemnél

    A vegyipari vállalat új, Linux- és Itanium-alapú, SAP-üzemeltetési platformot vezetett be a HP közreműködésével.

  • SAP-képzés indul a Műegyetemen

    Ösztöndíj, doktori képzés és kutatás-fejlesztési együttműködés található a patinás magyar egyetem és a német vállalat megállapodásában.

Előzmények