A hétvégén retró video- és kvarcjáték-kiállítás a Csokiban

A szervezők közölték, hogy idén immár hatodik alkalommal töltik meg a rákospalotai Csokonai Művelődési Központ (1153 Budapest, Eötvös u. 64-66., tel: 307-6191) nagytermét és kisebb helyiségeit a 70-es, 80-as és 90-es évek hobbiszámítógépeivel, video- és kvarcjátékaival. A korábbi kiállítások sikereit évről-évre felülmúló rendezvényen megtekinthetők a hőskor pionírjainak számító, még fekete-fehér tévéken használt PONG (TV-foci, TV-tenisz, pálcika tenisz) gépek, az otthoni számítógépeket világszinten elismertté tevő Commodore, Sinclair és Atari hobbiszámítógépek, a SEGA-Nintendo videojáték párharc jeles képviselői, a kilencvenes évek konzolforradalmának meghatározó darabjai, és persze a hazai iskolaszámítógép-program szinte minden egyes darabja. A rendezőknek nem célja a látogatók „mindent a szemnek, semmit a kéznek” típusú kínzása, így az időutazós nosztalgia a nagyjából két tucat működő, kipróbálható, játszható gép által gyakorlatilag teljessé válik.

Retro kiállítás a Csokonaiban

A kézben fogós videojátékok külön szekcióban kerülnek bemutatásra. Itt a korai 70-es évekbeli LED és vákuum fluoreszcens kijelzős készülékek mellett a 80-as évek LCD-s forradalmát beindító Nintendo Game & Watch kvarcjátékok és kortársaik, valamit a 90-es években virágkorukat élő cserélhető kazettás (Gameboy, Gamegear, Lynx stb.) készülékek is megtekinthetők lesznek. Kipróbálható, játszható gépek természetesen itt is lesznek.

A rendezvényen mindkét napon lesz retró vetélkedő, ahol a játékosok próbára tehetik retrós tudásukat, illetve vasárnap kerül sor a PONG bajnokságra, ami egy eredeti Videoton PONG készüléken folyik majd – ezt a nyertes a verseny végén nyereményként haza is viheti!

A kiállítás időpontja 2014. október 18-19. Szombaton a munkanap miatt délelőtt 10-től este 22 óráig, vasárnap pedig 10-18 óráig lesz látogatható.

A belépőjegyek ára:

  • Felnőtt: 800 Ft
  • Gyerek (14 éves korig): 500 Ft
  • Családi (2 felnőtt + 1 gyerek): 1600 Ft

Kétnapos belépőárak:

  • Felnőtt: 1400 Ft
  • Gyerek (14 éves korig): 800 Ft
  • Családi (2 felnőtt + 1 gyerek): 2800 Ft

A rendezvényről egyéb információkat az esemény Facebook-oldalán lehet olvasni.

Azóta történt

  • Újra lesz retró számítógépes kiállítás Szegeden

    A népszerű és sikeres találkozót immár hatodik alkalommal rendezik meg.

Előzmények

  • Egy hónap múlva nyit a retrószámítógépes találkozó Ajkán

    2014. július 18. és 20. között ismét összegyűlnek a retrószámítógépek megszállottjai az immár hagyományos összejövetelre.

  • Májusban újra retrószámítógépes kiállítás Szegeden

    A szegedi kezdeményes nagy sikerét bizonyítja, hogy idén már ötödik alkalommal várják a régi gépek és játékok iránt érdeklődőket.