Rekordforgalom a HP-nál

A Hewlett-Packard látványos növekedést ért el a második pénzügyi negyedév során: a vállalat nyeresége 34 százalékkal, árbevétele pedig 12 százalékkal nőtt. Az április 30-án véget ért három hónap mérlege: 20,1 milliárd dolláros rekordforgalom és 884 millió dolláros, részvényenként 29 centes nettó profit. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 19,3 milliárd dollár forgalmat vártak.

Az üzemi nyereség kiugróan nagy részét továbbra is a nyomtatási és képalkotási divízió adta, mely 6,1 milliárd dolláros forgalmat és 953 millió dolláros profitot ért el. Nyereséges volt a szerver, a szolgáltatások és a PC üzletág is, miközben a szoftverrészleg tovább gyengélkedik.

A HP egyeben megemelte a második pénzügyi negyedévre vonatkozó előrejelzését: a korábban prognosztizált 39,7 milliárd dollár helyett immár 40,7 milliárd dollár árbevételt vár részvényenként 74 centes nyereség mellett.

***

A HP május 1-jén összevonta a szolgáltatásokért, szoftverekért, tárolóeszközökért és szerverekért felelős üzletágát. Az új Technology Solutions csoport vezetője Ann Livermore lett. Az új csoport összesítve 7,7 milliárd dollár árbevételt és 400 millió dollár üzemi nyereséget ért el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények