Pamela Anderson legbecsesebb kincse

Ünnepélyesen megesküszünk, hogy a hír nem kitalált – de nem nehéz rájönni, hogy mi az egyetlen dolog, ami a címadáskor motivált minket: minél több kattintás! Ez persze csúnya dolog tőlünk, bocsánatot is kérünk érte. De ez a hír tulajdonképpen egy kísérlet. Épp a napokban került ugyanis szóba szerkesztőségünkben, hogy az online újságírásnak mennyire mostoha ágát választottuk – hiszen amíg manapság bármit el lehet adni a szexszel, addig az információtechnológiát pont nem. Természetesen támadtak kreatív ötleteink a nagy olvasottsággal kecsegtető hívószavak címekbe ágyazására, de végül elvetettük őket, mert úgy éreztük, a magyar it-társadalom még nem elég felkészült a "Ma mutatják be az új mobilprocesszort – orgazmus" típusú címadási gyakorlatra.

De lássuk inkább, hány érdeklődőt vonz ma hozzánk Ms. Anderson (amennyiben site-rekord születik, arról feltétlenül beszámolunk).

Ha az elmúlt tíz év internetes kereséseiből indulunk ki, akkor igen jó esélyünk van a magas látogatószámra, ugyanis az évtized legkeresettebb kifejezése nem más, mint a szőke, szilikonalapú szexbomba neve. Az összesített listát abból a jubileumi alkalomból tette közzé a Lycos, hogy éppen tíz esztendeje, 1995 szeptemberében indult útjára a népszerű keresőprogram.

A 50.lycos.com weboldalon az évtized Top 50-es listáját ismerhetjük meg – apróbb kozmetikai változtatásokkal, ugyanis a Lycos többek közt a "szexuálisan túl nyitott" kifejezéseket is kiemelte a listából. Pamela kisasszony valószínűleg '97-ben biztosította be koronáját, amikor rocksztár férjével, Tommy Lee-vel készített homevideója minden addig tapasztaltat felülmúló gyorsasággal járta körbe a bolygót. Ennek köszönhetően Britney Spearsnek esélye sem volt a győzelemre – a jelek szerint kevesebbeket foglalkoztatott az, hogy Britney vajon szűz-e, mint az, hogy Pamela megnyugtatóan nem az. Sőt, az énekesnő még a dobogóról is leszorult, ugyanis a második-harmadik helyet két rajzfilmlegenda, a Dragonball és a Pokémon foglalta el előle.

 

A Top 10-be került még Las Vegas, az amerikai profi futball liga rövidítése, az NFL, valamint szeptember 11-e – ami mindenképpen figyelemre méltó, tekintve, hogy erre csupán négy éve volt a tízből. Az élmezőnyt a karácsony zárja mint keresőkifejezés, így épp kiszorult az elitből Diana hercegnő, Jennifer Lopez és – meglepetésre – a Biblia.

A legkeresettebb tv-műsor és mozifilm a Simpsons és a Csillagok háborúja lett, a számítógépes játékok közül pedig a 17. helyezett Final Fantasy volt a legsikeresebb – persze az már régóta több, mint egy számítógépes játék. A Kazaa szűk hét hellyel, de megverte a Napstert a lista negyvenes helyein. A legkeresettebb sportoló pedig a 23. helyet megszerző Anna Kournikova lett.

Persze ha rosszmájúak lennénk, rögtön megkérdeznénk az Anna Kournikovára rákeresőket, hogy vajon hány egyéni Grand Slam-győzelmet sepert be ez a kivételes népszerűségű atlétanő... Eláruljuk, egyet sem. Rákerestünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Lycos

Azóta történt

Előzmények