Öt megapixeles telefon a Samsungtól

A Mitshubishi Electric nemrég – a fejlesztést forradalmi innovációként tálalva – arról számolt be, hogy rövidesen megkezdi mobiltelefonokhoz fejlesztett 4 megapixeles kameramoduljainak gyártását. A sors fintora, hogy ugyanazon a napon a Samsung egy nagyobb felbontású, 5 megapixeles érzékelővel szerelt kamerás mobilt dobott piacra Dél-Koreában.

Az SCH-S250-be épített fényképezőgépet a gyártó az Asahi Pentaxszal közösen fejlesztette, ami alighanem garancia arra, hogy a kategória korlátai között kiváló minőségű fotókat készíthessenek a tulajdonosok. Ennek ellenére a Samsung igen szűkszavúan nyilatkozik a fix objektívvel ellátott fényképező szolgáltatásairól, és mindössze azt közli, hogy akár 1/1000-es zársebesség is beállítható. A mozgóképek felvételére is alkalmas egységgel egyébként legfeljebb 100 percnyi – 320 x 240 pixel felbontású – videó rögzíthető a beépített 92 MB memóriába, melyhez hozzáadható még a szériatartozékként járó 32 MB-os RS-MMC kártya is. A telefon természetesen televízióra is köthető.

A széthúzható SCH-S250 azonban nemcsak kamerájával ver rá a versenytársakra, 16 millió szín megjelenítésére képes, 240 x 320 pixel felbontású (QVGA) kijelzője is unikumszámba megy. Egyéb szolgáltatásai közül kiemelendő az üzeneteket felolvasó text-to-speech (TTS), a 64 szólamú polifonikus csengőhang és az MP3-lejátszási képesség.

A 115 x 49,5 x 18,5 milliméter méretű, 116 gramm súlyú készülék egyetlen szépséghibája – a nagyjából 850 dollárnak megfelelő ára mellett –, hogy kizárólag a CDMA-sávot támogatja és jelenleg egyedül Dél-Koreában kapható. Amint a Samsung hazai képviselőitől megtudtuk, az európai bevezetés egyelőre bizonytalan.

Azóta történt

Előzmények