Lezárult a harmadik Országos IT Megmérettetés

Az IThon.info szervezésében idén 2200 IT-szakember mérte össze tudását.

A versenyen idén a legnépszerűbb a Szoftvertechnológia nevű, nyelvfüggetlen programozással foglalkozó új kategória volt, melynek 1100-an kezdtek neki és 702-n be is fejezték a feladatokat. A 2200 nevező mindössze 5 százaléka volt női IT-s – ez az arány körülbelül megegyezik a munkaerőpiacon tapasztalható férfi-nő aránnyal. A legjobb 20 közé is hasonló nagyságrendben jutottak női versenyzők.

„A feladatkiírásban egyre rutinosabbak lettünk, kevesebb hibajelzés és kérdés érkezett hozzánk, mint az elmúlt években. A csapatom nagyon szereti együtt kitalálni a sztorikat, igazi csapatépítő tréninggé szoktak alakulni az ötletelések” – mondja Tóth Mária, a DXC szoftverfejlesztési igazgatója. „Szerintem egy ilyen versenyre a programozók krémje jön el. Nem csak képességet mér, hanem jól megmutatja, hogy ki az, aki veszi a fáradságot, és jelentkezik, ki érzi úgy, hogy ez a valódi, szeretett hivatása. A belső ambíció megnyilvánulása, hogy megmutassa a világnak a tudását.”

„Egy ilyen verseny fordulói során nagyon jól felmérhető, hogy milyen mennyiségben és minőségben találhatók a munkaerőpiacon a feladatunk megoldásához szükséges tudással rendelkező programozók. Ez fontos hozadéka számunkra a versenynek. És persze emellett nagy megtiszteltetés, hogy már harmadik éve szerepelhetünk mint kategóriahitelesítők, ebben az évben két kategóriában is” – nyilatkozta Pulay Gellért, a versenyt rendező IThon.info portál vezetője.

Az abszolút győztes a 2017-ben már egyszer az első díjat megszerző Zentai Ármin lett.

Azóta történt

Előzmények