Origo: 3D-s nyomtató gyerekeknek

Nemrég mutatkozott be a szélesebb közönség előtt egy nagy reményeket tápláló termék, a két fiatal fejlesztő, Artur Tchoukanov és Joris Peels által megalkotott, gyerekeknek szánt 3D-s nyomtató, az Origo.

Az ötletgazdák abból indultak ki, hogy a gyerekek számára óriási élmény és nagyon jó taneszköz lenne egy 3D-s nyomtató, ám a jelenleg elérhető készülékek nagyon drágák, kezelésük bonyolult. Ezért egy viszonylag olcsó gépet terveztek, melyhez elegendő egy a neten is elérhető, nagyon egyszerűen kezelhető tervezőszoftver, a 3Dtin.

origo

A még mindig fejlesztési fázisban lévő Origo jelenleg körülbelül egy óra alatt készít el egy átlagos tárgyat, de ez az idő természetesen nagyban függ a mérettől és komplexitástól (egy gyűrűt pár perc alatt létrehoz). Terveik szerint a gép USB porttal működik, de adott lesz a vezeték nélküli kapcsolat lehetősége is, a várható bolti ára 800 dollár körül lesz, mely még mindig kissé borsosnak tűnik, de induló árként, illetve a 3D-s nyomtatók jelenlegi árait figyelembe véve már nem is tűnik annyira soknak. Ami viszont még megoldatlan probléma: a nyomtatáshoz szükséges nyersanyag magas ára, pedig valószínűleg ezen áll vagy bukik a projekt.

Jelenleg még csak a prototípussal készültek el, de azt remélik, és a nagy érdeklődés miatt valószínűleg nem hiába, hogy a hamarosan szerződést tudnak kötni egy befektetővel, és legkésőbb másfél év múlva megjelenhetnek a boltok polcain a nyomtatók.

Azóta történt

Előzmények