Kijött az Oracle szokásos giga javítócsomagja

Habár a céget már régóta kritizálják a negyedéves frissítések miatt – sokan vélik úgy, hogy a felgyorsult internetes világban rövidebb időközönként kellene javításokat kiadni –, az Oracle még mindig ragaszkodik a háromhavonta megjelenő update-ekhez – amik természetszerűen igen nagy számú frissítést tartalmaznak.

Így történt ez most is a július 15-én elérhetővé tett csomag esetében is: a januári 144, illetve az áprilisi 104 után most 113 patch érkezett.

A javítások természetesen az Oracle teljes portfolióját lefedik, így a JRE, a Solaris, az Oracle Database és a MySQL mellett számtalan webes és middleware termék is érintett.

Azt nem mondhatni, hogy a cég fürgén reagálna, mivel – bár adtak ki rá rendkívüli frissítést is más termékekben – pl. a hírhedtté vált Heartbleed sebezhetőséget a MySQL Enterprise Serverben csak most javították, de az Oracle Database-ben és a JRE-ben is csak most foltoztak kiemelt kockázatú réseket. Emellett a javításokból az is kiderül, hogy akadnak olyan rések, amelyeket – bár tudtak róla – körülbelül egy évig foltozatlanul hagytak.

Azóta történt

Előzmények