Böngészők Vágtája: megjelent a végleges Opera 9.5

Még két napja sincs, hogy az Opera fejlesztőcsapata közzétette a 9.5-ös verzió kiadásra jelölt (RC) változatát, s mai hírlevelükben már azt közlik, hogy kész a végleges program is.

Nehéz magyarázni ezt a rövid várakozást, két eset lehetséges: annyira jó lett az RC, hogy fölösleges volt tovább várni (de hát akkor egyből is kiadhatták volna), vagy pedig (s talán ez a valószínűbb) mindenképpen meg akarják előzni a Firefox 3.0 megjelenését, mely jövő hét kedden esedékes (ők tegnap adták ki az RC3-at).

Az előző verziókhoz képest jelentősen átszabott böngésző a honlap szerint komoly javításokon esett át, nagy mértékben nőtt a sebessége, a káros programokkal szemben ellenállóbb s új felhasználói felületet is kapott – ez utóbbi tényleg nagyon ütős, ez már az RC-n is látszott. Hogy az esetleges sietség miatt mennyi hiba maradt benne, az hamarosan kiderül.

Az Opera 9.5 Windowsra, Linuxra és Macre letölthető az Opera honlapjáról. Bemutató demókat is meg lehet nézni az Opera Linkről és a fülek kezeléséről.

Opera 9.5

Opera 9.5

Azóta történt

Előzmények