Kütyübarátok Húsvétja

Húsvét előtt közvetlenül két érdekes rendezvény is lesz, amelyen a Mozilla is standdal várja az érdeklődőket.

2014. április 18-án este hattól a Telenor által szervezett Okostelefon Akadémiával indulhat a műszaki újdonságokra fogékony tömeg hétvégéje a Millenáris B épületében. Egy nappal később, szombaton a Mobilarena és a Prohardver közös rendezvénye a Veletech 2014 lesz látogatható ugyanazon a helyszínen. Ráadásul az Okostelefon Akadémia belépőjeggyel ingyenesen látogatható a Veletech is.

Okostelefon Akadémia 2014/2

Az Okostelefon Akadémia 6.0 témáját a születésnapját ünneplő GSM technológia adja majd, az estét pedig belengi majd némi nosztalgikus érzés is, hiszen a kék szolgáltató is 20 éve van jelen Magyarországon. A látogatók az e téma köré csoportosított előadásokat hallgathatják majd meg, illetve már az Okostelefon Akadémián is megcsodálható lesz az a több száz kiállított mobiltelefon, melyet a Mobil Mementók csapata gyűjtött és kezel majd. Emellett különféle GSM hálózati eszközöket is meg lehet majd nézni, lehetőség nyílik beszélgetni hálózati szakemberekkel, valamint már teljes pompájukban látogathatók lesznek a telekommunikációs gyártók standjai is.

A jó hír pedig az, hogy az Okostelefon Akadémia látogatói ingyen jöhetnek ki a Veletech 2014-re, ahova persze már akkor is megéri majd kilátogatni, ha előző nap jól érezte magát az ember, hiszen a Veletechen más előadások lesznek, kinyílnak a Prohardverhez köthető szekciók, megrendezésre kerül a Veletech Moddingverseny, elérhetővé válnak a Telenor App Szigetek, a professzionális autó- és repülőgép szimulátorok, látogathatók lesznek a hardveres és szórakoztatóelektronikai cégek standjai, valamint a gyerekeket is nyugodtan ott lehet majd hagyni az Innovatív Gyerekkuckó névre hallgató gyerekmegőrzőben, ahol pedagógusokkal és az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának lelkes diákjaival együtt építhetnek szélerőművet vagy dinamós autót (feltéve, hogy elmúltak 8 évesek, egyébként marad a rajzolás és a csokitojás-keresgélés).

Az Okostelefon Akadémia 6.0 ingyenesen látogatható, de a belépés regisztrációhoz kötött, melyet az Eventbrite felületén keresztül lehet elvégezni; az itt kapott jegyeket nem feltétlenül kell kinyomtatni, az csak gyorsítja a bejutást, de név és e-mail cím alapján is tudjuk azonosítani az embereket, és az is jó, ha a jegyét az okostelefonján mutatja meg az ember. A Veletech 2014-re az Okostelefon Akadémián kapott karszalaggal ingyenesen be lehet lépni, de ha valaki regisztrált az Okostelefon Akadémiára, majd nem jön el, a Veletechre csak 1000 forintos jeggyel tud majd bejönni, hiszen a karszalag jelenti a kulcsot a belépéshez.

Veletech 2014

A Veletech a Mobilarena és a Prohardver közös rendezvénye, mely idén április 19-én nyitja meg kapuit az érdeklődők számára. Az egész napos (10-18) kiállításnak a Millenáris B épülete (Nagycsarnok) ad helyet, a programok pedig nem csak az okostelefonok és a hardverek elvakult rajongói, hanem jóformán bárki számára érdekesek lehetnek.

A koncepció négy éve változatlan: a többség számára megfizethető (1000 forintos) belépőjegy megvásárlása után nem csak a telekommunikációs és informatikai gyártók standjai járhatók körbe, hanem az előadótérben számos szakember és kiállító prezentációja is megtekinthető, az előadók pedig ugyanúgy várják a (kereszt)kérdéseket, mint a cégek képviselői a standokon. Persze ennél többel is készülünk: a galérián a tavaly nagy sikert aratott moddingverseny éled újra, lesz élő barkácsolás és IT-biztonsággal kapcsolatos előadások, illetve a Telenor támogatásával fiatal magyar alkalmazásfejlesztők is bemutatják applikációikat. A régi időkre emlékezve a rendezvényen korai mobiltelefonokat lehet majd megcsodálni, de a hardverek rajongói sem kell, hogy kimaradjanak a nosztalgiázásból, hiszen számukra építjük fel a Retró videojáték sarkot. A tavalyi évhez hasonlóan reméljük, hogy a látogatók idén is élvezhetik majd a professzionális autószimulátor által nyújtott élményeket!

Azóta történt

  • Novemberben Veletech a PlayIT-en!

    November végén újra lesz Veletech - ezúttal a PlayIT-tel közös helyszínen és időpontban, a SYMA "C" csarnokában, minden eddiginél grandiózusabb méretben.

Előzmények

  • Hazai Mozilla évértékelő – 2. rész

    Egy izgalmas és sikeres év után tekintsük át együtt, hogy milyen eseményeken vettek részt tavaly a mozillás önkéntesek. Mi az, amit sikerült bemutatnunk, milyen programokat szerveztünk. Szerintetek mi az, ami még és már hiányzik?

  • Beszámoló az idei első Okostelefon Akadémiáról

    A Firefox OS úgy is sokakat vonzott, hogy a közösség tagjai most nem tudtak igazán nagy újdonságokat bemutatni.

  • Hazai Mozilla évértékelő – 1. rész

    Új mobil platform, egyre jobb mobilos és asztali böngésző, érdekes oktatási projektek, sok-sok saját szervezésű esemény és előadás, megújulás valamint a vörös pandák örökbefogadása.

  • Mozilla blog: jó volt Veletech lenni!

    Bemutattuk a Firefox OS-szel szerelt tesztkészülékeket, a Mozillát, illetve a Mozilla más projektjeit is. Örömünkre szolgált, hogy sokan, sokféle kérdéssel találtatok meg minket.