Okosabb lett a GFI eseménynapló-kezelő szoftvere

A GFI kiadta az egykor Security Event Log Monitor, másfél éve pedig a könnyebben megjegyezhető és kifejezőbb GFI EventsManager néven futó eseménynapló-kezelő és jelentéskészítő szoftverének új, 8-as változatát. A termék a gyártó közleménye szerint segít a hálózati rendelkezésre állási idő maximalizálásában, a potenciális hardver- és szoftverhibák előrejelzésében, miközben figyel és figyelmeztet a behatolási kísérletekre.

A GFI szerint a naplózott események rendkívül értékes információforrások, melyek tájékoztatnak a rendszer biztonságáról, „egészségéről” és akár a törvényi szabályozásoknak való megfeleléséről is. Ezekből az adatokból számtalan hasznos elemzést lehet készíteni vagy épp kritikus eseményt ki lehet szűrni, de felhasználhatók visszatartó erőként a dolgozói kihágásokkal szemben, illetve nyomozás esetén bizonyítékként is. A GFI EventsManager ennek a terjedelmes adathalmaznak az értelmezésében segít. A program automatikusan begyűjti a naplókat az összes hálózati komponenstől – beleértve a szervereket, munkaállomásokat, tűzfalakat, routereket stb. –, a különböző szabványú (syslog, W3C, Windows, SNMP) jelentéseket egy központi adatbázisba rendezi, majd a beállításoknak megfelelően átlátható jelentéseket készít.

A 8-as verzió kompatibilis a Windows Vista és Windows Server 2008 operációs rendszerekkel, támogatja a Simple Network Management Protocol v3-at, és képes importálni a MIB definíciós fájlokat is, amelyek a különféle hardvereszközök tulajdonságait írják le. A MIB-ek frissíthetők, így bármilyen SNMP-képes hardver támogatása megoldható a programmal. Alapértelmezés szerint a következő gyártók MIB fájljait tartalmazza az EventsManager: Cisco, 3Com, IBM, HP, Check Point, Alcatel, Dell, Netgear, SonicWall, Juniper Networks, Arbor Networks, Oracle, Symantec és Allied Telesis.

A GFI EventsManager 30 napig ingyenesen kipróbálható változata letölthető a gyártó honlapjáról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GFI

Előzmények