Négyszáz alkalmazottat vesz fel a Skype

A Skype négyszáz új alkalmazottat tervez felvenni öt városban – írja a BBC. A Microsoft tulajdonában álló webkamerás chatszolgáltatás eredetileg csak Londonban és Stockholmban akarta erősíteni a jelenlétét, később azonban bejelentették, hogy Tallinnban, Prágában és a kaliforniai Palo Altóban is toboroznak. A pozíciók betöltését követően a Skype-nak összesen 1600 alkalmazottja lesz világszerte. A felvételi időszak első szakasza a tervek szerint júniusig lezárul.

A legnagyobb számban az új londoni technológia központba várnak dolgozókat, ide 330 főt keresnek szoftverfejlesztői, termékmenedzseri és dizájneri pozíciókba. „Van egy projektünk, amelynek célja, hogy a felhasználók által a program használata közben generált adatokat felhasználjuk a termék minőségének javítása érdekében” – mondta Rick Osterloh, a vállalat illetékes alelnöke a BBC-nek. „Mindemellett számos ötletünk van az internetet területén, de emellett keresünk új alkalmazottakat az újonnan létrehozott Xbox-divízióba is.”

A Skype láthatóan nem igazán aggódik az Egyesült Királyság kormányának azon tervei kapcsán, melyek a biztonsági szerveknek jogosítványokat adnának az internetes adatokhoz való hozzáférésre. Nick Clegg miniszterelnök-helyettes korábban konkrétan megemlítette a Skype-ot mint olyan szolgáltatást, amelynek megfigyelése napirenden van. „Nem a mi feladatunk kommentálni a brit kormány törvényjavaslatait. Természetesen minden országban, ahol jelen vagyunk, betartjuk a hatályos jogszabályokat” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban a cég.

A Skype peer-to-peer technológiát alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a szerverei nem tárolják a klienseken zajló kommunikációt, így azt nem is tudják kiadni harmadik félnek mindaddig, amíg nem változtatnak a rendszeren.

Azóta történt

Előzmények