Nőtt az Oki piaci részesedése

Az OKI Systems a nagy sebességű LED-, illetve lézernyomtatók piacán 2004 első negyedévében mind Nyugat-Európában, mind pedig Magyarországon növelte értékesítési számait. A japán gyártó különösen kedvezően értékeli, hogy a nyugat-európai színes lézernyomtató-piacon jelentős bővülést tudott elérni, ahol az év első negyedében érték szerint a második helyet szerezte meg 12%-os piaci részesedésével (az IDC szerint), míg volumen szerint 14%-kal a harmadik helyen áll. Ezzel Nyugat-Európában megelőzte a Konica-Minolta párost és az Epsont is, valamint erősen megközelítette a HP piaci részesedését. Ezt az eredményt nagyrészt a C5000, C7000 és C9000-es színes nyomtató-családoknak tulajdonítják a cégen belül.

Az OKI Systems (Magyarország) Kft. 1992-ben kezdte meg működését, először mint kereskedelmi képviselet, majd 1997-től mint önálló jogi személy. A magyar piac mellett még felelősek Románia, Bulgária és a volt jugoszláv tagköztársaságok kiszolgálásáért is.

Magyarországon az Oki az első negyedévben a színes LED-, illetve lézernyomtatók piacán 9,5%-os érték szerinti részesedésével – megelőzve több gyártót – jelenleg a 4. helyen található. Itthon a nagy sebességű, 21-30 lap/perc közötti teljesítményű mono lézernyomtatók terén az Oki – darabszámra vetíve – hatszor annyi készüléket adott el, mint a tavalyi első negyedévben, így a korábbi 7. helyről a 3. helyre lépett előre, megelőzve ezzel a Kyocera Mitát, a Xeroxot és a Lexmarkot, és erősen megközelítette a Ricohot – közölte a vállalat.

Azóta történt

Előzmények