Nokia 6670: újabb képkezelő smarttelefon

A Nokia bemutatta bővülő megapixeles képkezelő smarttelefon-kínálatának legújabb tagját. A sokféle funkcióval és megapixeles (1152x864 képpontos) kamerával büszkélkedő Nokia 6670 smarttelefont olyan mobil szakemberek számára ajánlja a gyártó, akik egyensúlyt szeretnének teremteni munkahelyi teendőik és társasági életük között. A várhatóan 2004 október elején megjelenő telefon két változatban lesz kapható: az európai, közel-keleti, afrikai és ázsiai piacon a GSM 900/1800/1900, míg az amerikai kontinensen a GSM 850/1800/1900 verzió vásárolható majd meg.

Az új háromsávos készülék egy kompakt, elegáns és megbízható kommunikációs eszköz, emellett kiváló képkezelő funkciókat is biztosít. Az okostelefonok iparág-vezető platformján, a Series 60-on alapuló újdonság az e-mail-mellékletek olvasásához dokumentumnézőt, személyes információkezelő (PIM) funkciókat, PDF állományokat támogató internetböngészőt kínál, a Nokia vezeték nélküli billentyűzet pedig gyorsabb adatbevitelre ad módot. A felhasználók elektronikus leveleiket vagy képeiket – a Bluetooth technológiának köszönhetően – közvetlenül a készülékről is kinyomtathatják.

A telefon 65 ezer feletti színárnyalatot megjelenítő, 176x208 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, fotók és videofelvételek készítése során négyszeres digitális zoom használható. Állóképek JPEG, míg maximum 10 perces klipek H.263 tömörítéssel rögzíthetők, mindezt akár egy 64 MB-os RS-MMC memóriakártyára is. Egy új alkalmazással – a vágás, a képkeret, az automatikus szerkesztés és a szöveghozzáadás funkciók segítségével – a telefonon azonnal is szerkeszthetők a felvételek.

Ez a smarttelefon a gyakran úton lévő szakemberek számára is fokozott biztonságot nyújt. A készülék az első olyan Series 60 termék, amely támogatja az F-Secure mobil vírusirtó szoftverét. A biztonságot a Nokia mobil VPN (virtuális magánhálózat) kliens, valamint egyéb biztonsági szolgáltatások, például az Internet alapú alkalmazásoknál használható Secure Socket Layer (SSL) kódolás segítségével tovább növelhetjük. A modell GPRS Class 6 adatátvitelre képes, amely max. 40,3 kbps letöltési és 26,8 kbps feltöltési sebességet jelent.

A különféle Nokia tartozékok révén, többek között az e-mailek vagy üzenetek gyors megválaszolására alkalmas összecsukható vezeték nélküli billentyűzettel, megkönnyíthető a napi teendők megszervezése. Az új smarttelefon kompatibilis a szintén most bemutatott Nokia vezeték nélküli GPS-modullal is. A kompakt és hordozható GPS-modul – Bluetooth kapcsolaton keresztül – számtalan helyi alkalmazást és szolgáltatást tesz elérhetővé, amelyek között egy kiválasztott célállomásig lépésről lépésre irányító, navigáló programot is megtalálhatunk.

A Nokia 6670 által támogatott új tartozékok között szerepel a kényelmes híváskezelő funkciókkal bíró, könnyű HS-11W vezeték nélküli fülhallgató is, illetve a vezeték nélküli Nokia távkamera, amely szöveges üzenetben, jó minőségű fotón, vagy akár hangos videofelvételen közvetlenül a mobiltelefonra küldi a megfigyelt objektumról szóló adatokat.

A 118 gramm tömegű és 109 x 53 x 21 mm méretű Nokia 6670 Li-ion akkumulátora mintegy 150-240 óra készenléti és 2-4 óra beszélgetési időt biztosít. Kiskereskedelmi ára 500 euró körül várható.

Azóta történt

Előzmények