Nagyot lépett előre az MVM NET

Az MVM NET Zrt. bejelentette, hogy a világ egyik vezető, Európa legnagyobb internetforgalom-cserélőjének, a frankfurti „DE-CIX”-nek (Deutscher Commercial Internet Exchange) a hivatalos viszonteladójává vált. Ezzel az MVM Csoportba tartozó telekommunikációs társaság az első Magyarországon, amely ilyen jogosultságot szerzett.

„A viszonteladói státusz megszerzésének célja, hogy kiemelt üzleti partnereink, a magyarországi, valamint közép-kelet-európai nagykereskedelmi üzletfeleink számára a gerinchálózati kapacitások bérbeadása mellett értéknövelt, versenyképes szolgáltatásokat kínálhassunk Európa legnagyobb internetforgalom-cserélő központjában” – nyilatkozta Krénusz Kornél, az MVM NET Zrt. vezérigazgatója a bejelentés kapcsán.

Az, hogy az MVM NET hozzáfér a DE-CIX platformhoz, a vállalat közleménye szerint lehetővé teszi partnerei számára, hogy azok forgalmat cserélhessenek más résztvevőkkel. A szolgáltatás elsődleges előnye, hogy közvetlen és szabályozható kapcsolatot biztosít a világ egyik vezető, Európa legnagyobb internetforgalom-cserélőjéhez megfizethető áron. Az MVM NET 2014 óta teljes jogú tagja a DE-CIX platformnak, mostantól arra is lehetősége lesz, hogy a szolgáltatásokat viszonteladóként értékesíthesse saját, 100 Mps-től 10 Gbps-ig elérhető kapacitású portján az internetforgalom-cserélő ponton. Az MVM NET mindezek mellett az első olyan társasággá is vált, amely a budapesti internetforgalom-cserélő, vagyis a BIX ViP viszonteladó szerződését megkötötte az Internet Szolgáltatók Tanácsával. Utóbbinak köszönhetően a társaság képes a BIX szolgáltatásait Budapesten kívül is nyújtani átlátható feltételek mellett.

Azzal, hogy az MVM NET szabályozható hozzáféréssel bír a BIX platformon, hozzásegíti a cég hazai és nemzetközi partnereit a forgalomcseréhez más BIX tagokkal – írja a közlemény. A viszonteladói program célja, hogy kibővítse a BIX szolgáltatásait a Budapesten kívüli magyar nagyvárosokra is. Az MVM NET már elindította ezek tesztelését Nyíregyházán, Miskolcon és Kisvárdán, de folyamatban van Zalaegerszegen, Ajkán, Gyöngyösön és további városokban a BIX ViP szolgáltatások kialakítása.

Az MVM NET meglévő hibrid BIX portját június végéig 100GE kapacitásra fejleszti tovább.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MVM

Azóta történt

Előzmények

  • Márciusra készülhet el a „negyedik mobilhálózat”

    A kivitelező állami vállalat, a berendezések szállítója a Huawei. A hálózat elsősorban az M2M-igényeket szolgálja majd ki.

  • Ejnye, ejnye! – mondta az NMHH

    A hatóság 12 millió forint pénzbírságot szabott ki MVM Net Zrt.-re, mivel a vállalat nem teljesítette határidőre vállalt kötelezettségeit.

  • Az MVM NET csatlakozott a DE-CIX-hez

    A MVM NET Zrt., az MVM csoport távközlési szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata a világ vezető internet-forgalom cserélője, a frankfurti DE-CIX (Deutscher Commercial Internet Exchange) teljes jogú tagjává vált.